VM i luftgitar

Ja, du kan faktisk bli verdensmester i luftgitar!


I den nord-finske byen Uleåborg skal det denne uken bli avgjort hvem som skal bære den ærefulle tittelen Verdens beste luftgitarist 2014. Ill.foto: iEUROPA.

Denne uken arrangeres verdensmesterskapet i luftgitar. Denne lite selvhøytidelige konkurransen har et format som minner mer om en festival, med musikk og sosiale aktiviteter i fokus. Målet med det hele er å bidra til å skape en fredeligere verden.

To dager med konkurranse
Konkurransen startet med en kvalifiseringsrunde torsdag kveld. Denne runden er åpen for alle. Av de mange håpefulle som får prøve seg, er det bare en liten håndfull som får en ettertraktet billett til den store finalen.

annonse:

Finalen går av stabelen fredag kveld. Her møtes nasjonale mestere fra 16 land, de heldige som kom videre fra kvalifiseringsrunden og den regjerende verdensmester Eric “Mean” Melin, som automatisk er kvalifisert til finalen.

Finalen er delt inn i to runder, som begge er på ett minutt. Den som best klarer å overbevise juryen med heftige soloer på sine imaginære gitarer, kan krone seg ved tittelen Verdens beste luftgitarist.

Spiller luftgitar for fred
Men VM i luftgitar er mye mer enn fest og moro. Hovedmålet til arrangørene er å fremme fred i verden; klimaendringer og vonde ting kan forsvinne om bare alle mennesker i verden spilte luftgitar, skriver de på sine nettsider.

Dette er den 19. gangen verdenseliten i luftgitar inntar Uleåborg. Med sine drøyt 190 000 innbyggere er byen, som på finsk heter Oulu, den femte største i Finland. Det er også den viktigste byen i den nordre delen av landet.Som en verdig avslutting på mesterskapet inviteres både publikum og deltagere til å bli med på å spille luftgitar for fred i fellesskap.

Finalen kan ses på livestream på  www.kaleva.fi/ilmakitara, sending starter klokken 18:40 på fredag 29. august.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo