Rudrevyen: Arbeidet bak terningkast 6

Vi er med bak kulissene til Sommerfugleffekten - Rudrevyen 2015.


Utsolgt: Om dagen brukes aulaen som klasserom, så alt om rigges om før forestiling.
Utsolgt: Om dagen brukes aulaen som klasserom, så alt om rigges om før forestiling.
Lange dager: Eleven har brukt mange kvelder og helger på å forberede den storslagne produksjonen.
Lange dager: Elevene har brukt mange kvelder og helger på å forberede den storslagne produksjonen.

Det er to timer til aulaen fylles. Klasserommene er fulle av unge talenter som øver,spiser, skifter, eller rigger scene. Gjerne alt på en gang. Revyen har høstet gode kritikker, og har flere kvelder ikke hatt noen billetter igjen etter forhåndssalget. Det er ikke verst for en skolerevy!

Revyen fikk terningkast seks i lokalavisen Asker & Bærum Budstikke.

Osloby.no gir revyen en solid femmer.

annonse:

Folkepressen.no har tatt en titt på hva som ligger bak en god skolerevy. Vi har snakket med flere elever i forskjellige grupper i revyen for å høre hvordan det har vært å være med på årets Rudrevy.

Godt samarbeid

– Det er hardt arbeid. Etter vi ble plukket ut, rett etter høstferien, jobbet vi én til to ganger i uken, og i juleferien hadde vi en intensivuke der vi faktisk jobbet 5 – 6 timer hver dag. Så det ble ikke så mye tid til familie, forteller danser Nikoline Karense Hurum Flaata. – Samholdet mellom skuespillere, dansere, og kor har vært ekstremt godt. – Og bandet! Skyter trompetist, og bandmedlem Benjamin Mortensen inn.Danser Pernille Løvdal Nansen er enig. Vi har også prøvd å få med flere av gruppene på de ulike numrene. For eksempel er flere av skuespillerne med i dansenumrene, og i sangene er enda fler av gruppene med, fortsetter Nikoline. Jeg tror dette skaper mer dynamikk i revyen, og gir publikum en mer helhetlig opplevelse.

Godt samarbeid: Pernille Løvdal Nansen, Nikoline Karense Hurum Flaata og Benjamin Mortensen (f.v). har sammen med over hundre andre arbeidet  siden september for å lage den kritikerroste revyen.
Godt samarbeid: Pernille Løvdal Nansen, Nikoline Karense Hurum Flaata og Benjamin Mortensen (f.v). har sammen med over hundre andre arbeidet siden september for å lage den kritikerroste revyen.

På spørsmålet om hvilken gruppe som jobber hardest svarer Nikoline: – Alle jobber veldig hardt, kanskje spesielt skuespillerne som alltid må være på scenen og kunne gi alt og samtidig se bra ut. De andre nikker enig.

Skuespillere og bandmedlemmer

En av skuespillerne, Aleksandra Jakobsen, kan si seg enig i at skuespillerne er de som har det hardeste arbeidet. – Men også bandet, som sitter og øver inni et lite rom hele dagen, er travle mennesker. Fysisk er det kanskje scenearbeiderne som tar i hardest, smiler hun. På spørsmål om hva grunnen til de gode tilbakemeldingene revyen har høstet i år er, svarer skuespilleren:- Samarbeidet mellom alle er veldig bra, og elevene som er med kommer godt overens. Alle har tenkt: Dette året skal bli bra! Vi har hatt lyst på en veldig selvstendig revy der vi har prøvd nye ting. Vi har for eksempel færre Valler-jokes enn vi har hatt i tidligere revyer. Men vi har egentlig ikke tenkt så veldig mye på at vi måtte overgå foregående revyer da vi lagde denne, mener Aleksandra. – Men når elever som var med i fjorårets revy kommer for å se på denne, prøver vi å være litt bedre enn det de var i fjor, legger Nikoline til. – Jeg tror vi er minst like gode i år, smiler hun.

Krokodille: En av mange rekvisitter som er resultat av  kreativitet, håndverk og hardt arbeid.
Krokodille: En av mange rekvisitter som er resultat av kreativitet, håndverk og hardt arbeid.

RUDREVY2Inne i aulaen er sterke krefter i sving, både teknikerne, rekvisitt-folk og scene-arbeiderne gjør klart til kveldens forestilling. -Det er mye jobbing, men vi har det veldig hyggelig i vår avdeling, og vi jobber bra sammen, så jeg er veldig glad for at jeg er med i denne gruppen, forteller Agnete Bystrøm Stavsholt, som er med i rekvisitt-gruppen.

– Vi har laget alle rekvisittene, blant annet denne krokodillen fra Peter Pan – sketsjen, og den hvite kommoden der, forteller Brage Mekjan Fauchald og peker inn under scenen, der rekvisittene ligger lagret. – Vår oppgave er blant annet å vaske scenen, og å sette frem rekvisittene til hver sketsj.

Mellom sketsjene spiller bandet en liten snutt, og da løper vi inn og skifter ut hele scenen slik at alt er klart til neste sketsj, fortsetter Agnete. – Det er veldig gøy! Hele revyen blir veldig bra i år fordi samarbeidet er så godt mellom alle gruppene. Vi har også gode gjennomganger, som gjør hele opplevelsen blir så mye bedre for alle, avslutter hun. 


Årets revysesong

Siste dag for Rudrevyen er lørdag 17. januar. Fikk du ikke sjansen til å se den kritikerroste revyen, fortvil ikke: Det er flere skoler i Bærum som har revyer i løpet av de neste to månedene:

Vallerrevyen – 19. januar

Nadderudrevyen – 23. februar

Stabekkrevyen – 23. februar

Rosenvilderevyen – 24. februar

Sandvikarevyen – 24. februar

Eikelirevyen – 2. mars

 

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo