Norsk hytteferie frister flere

Flere nordmenn ønsker å leie hytte i Norge, viser nye tall. Godt forsommervær kan være årsaken.


Ill.Foto: Novasol
Ill.Foto: Novasol

Flere nordmenn ønsker å leie hytte i Norge, viser nye tall. Godt forsommervær kan være årsaken.

– Antall bestillinger har virkelig skutt fart. Etterspørselen fra norske kunder har løftet utleien av hytter i Norge med 55 prosent bare i løpet av den siste måneden, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.

Ti prosent av sommerens norske hytteturister har booket seg inn på et feriehus i hjemlandet.

annonse:

– Hvis tendensen holder seg, er Norge tilbake igjen blant topp tre når det gjelder nordmenns favorittland. Godt forsommervær har nok bidratt mye til dette. Utsiktene til en varm og fin sommer hjemme kan dempe behovet for å reise langt vekk i ferien.

Danmark er også i sommer førstevalget for nordmenn som leier hytte, med 50 prosent av bestillingene. Kroatia er nummer to med 11 prosent, hårfint foran Norge.

– På plassene like bak konkurrerer Norge med Spania, Sverige og Italia, sier Buen.

Kyst og fjell

Novasol er Europas største utleier av ferieboliger og sender snaut 50 000 nordmenn på hytteferie årlig. Så langt i 2014 har bestillingene fra nordmenn økt med 17 prosent i forhold til fjoråret.

Til utleiehyttene i Norge kommer det også et stort antall utenlandske turister.

– Tyskerne utgjør den største gruppen. På de neste plassene følger nederlendere og dansker. Men også polakker, sveitsere og tsjekkere har vist økt interesse for hytteferie i Norge de senere årene.

Kystområdene på Sørlandet og Vestlandet er mest etterspurt som reisemål, men selve veksten er i år sterkest for Nord-Norge og for populære fjellområder som Valdres.

Lokalt opplever turistnæringen den samme, positive tendensen.

– Etter noen vanskelige år i kjølvannet av finanskrisen er det nå et oppsving, og i år ser det ut til at pilene peker oppover for de store turistaktørene i vårt område, sier Mikael Fønhus, fungerende daglig leder i Valdres Destinasjon.

Vil ha opplevelser

En merkbar endring er at også de norske gjestene er tilbake igjen.

– Beitostølen, som betyr mye i totalbildet hos oss, har en vekst i belegget på tre-fire prosent i år, og melder at andelen norske gjester er klart økende, sier Fønhus.

Han tror norske feriegjester jakter like mye på opplevelser som på sol og varme, og mener reiselivsaktørene i Valdres har gjort mye for å spisse tilbudene sine.

– I tillegg har vi jo noen naturgitte forutsetninger som få kan matche. Ikke minst ungdom er opptatt av å utforske slike muligheter. I år er visst den store greia å ta en ”selfie” på toppen av Besseggen, sier Mikael Fønhus.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo