2. juni 2020. Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres.

Gratulerer til vinneren av Bokhandlerprisen

Vinneren er endelig kåret! Hvem kan det være?


Alle ansatte i norsk bokhandel stemmer hver høst frem den boken og forfatteren de mener er høstens beste. Dette en en gjev pris å få, og blant tidligere vinnere finner vi Cecilie Enger for Mors gaver, Per Petterson for Jeg nekter, Jo Nesbø for Snømannen, og Anne -Cath. Vestly for Mormor og de åtte ungene på sykkeltur i Danmark.

Årets vinner har tidligere skrevet en bok om et meget spesielt emne, som sjarmerte det norske folk i senk og ble, til alles store glede og overraskelse, årets julegave 2011. Vi snakker da om boken Hel Ved, og forfatteren Lars Mytting, som i år har skrevet romanen Svøm med dem som drukner.

Vinnerboken: Les denne, og årets litteraturkvote er nådd.
Vinnerboken: Les denne, og årets litteraturkvote er nådd.

Myttings roman har handling fra både Gudbrandsdalen, Frankrike og Shetland, og fører leseren inn i en utrolig spennende familiehemmelighet. Svøm med dem som drukner handler om Edvard, en ung mann som bor alene med sin bestefar på en gård i Gudbrandsdalen. Edvards foreldre ble funnet døde i en skog i Frankrike i 1971, og da det døde paret ble funnet var ikke deres tre år gamle sønn, Edvard, der. Han ble først funnet fire dager senere, på den andre siden av landet. Hva skjedde egentlig på disse fire dagene, og hva var det som fikk et ungt par til å ta med seg sønnen sin til en øde minebelagt skog i Frankrike?

annonse:

Få bøker kan toppe denne. Mytting har i denne romanen evnet å skape en stemning som vanskelig lar seg forklare, den er både værbitt, hjemmekoselig, dyster, og filosofisk. Du føler stormkastene på kroppen der du sitter foran peisen med ullteppe og kakao. Du kjenner følelsene dine dras med Edvards mellom historiens to betydningsfulle kvinnefigurer, og du er minst like ivrig og forventningsfull som Edvard når han står klar med telefonrøret og lappen med telefonnummeret i hånden, klar til å få svar på sitt livs store gåte.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og gikk til Sigurd Hoel. Etter tolv års opphold, i 1981, ble tradisjonen gjenopptatt og fikk navnet «Bokhandlerprisen».


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!