Frivillig på Oslo Bokfestival

Hvorfor melder noen seg frivillig? Vi har snakket med noen av de som jobber gratis for Oslo Bokfestival 2014.


Oslo Bokfestival ble arrangert i går og i dag, og med mange kjente forfattere, forlagsfolk og fokuset på bok er det lett å glemme de som arbeider gratis for at en slik folkefest skal være mulig. Vi har snakket med de bak festivalen.

Du har sett de når du er på et arrangement eller en festival. Funksjonærene som står i billettluka, rigger opp scener, rydder etter gjester eller står i informasjonsskranken. Personer som bruker av sin egen fritid for å kunne hjelpe til med at arrangementet blir vellykket. De ulønnede som brenner så mye for en sak at de vil bruke en frihelg eller ettermiddag for å sørge for at du får en god opplevelse. Hvem i alle dager er de?
På flere festivaler blir de frivillige premiert med gratis festivalpass eller konsertbilletter, mens på andre arrangementer får de ingenting. Hvorfor vil noen arbeide frivillig? Folkepressen.no har snakket med frivillige ved Oslo Bokfestival for å finne motivasjonen bak oppofrelsen av egen fritid. En av de som har meldt seg frivillig ved Oslo Bokfestival i år er Sunniva Elise Husby Høyning.

-Jeg hadde lyst til å arbeide her ved Bokfestivalen fordi jeg har en stor interesse for litteratur og syns det er fin anledning til å møte personer med samme interesse som kan dele av sin erfaring fra bransjen, forteller Husby Høyning til Folkepressen.no

annonse:

Litteraturstudenten forteller at hun syns det er betaling i seg selv å kunne få innblikk og delta i maskineriet som gjør Oslo Bokfestival mulig. –Det er gøy å kunne se hvordan så mange forskjellige mennesker fra både inn- og utland kommer sammen om en felles interesse med et ønske om å skape noe sammen, avslutter Husby Høyning.

Ser bra ut på CVen
Folkepressen.no snakket med flere andre frivillige som alle forklarte at de har meldt seg frivillig fordi de har en tilknytning til litteratur i en eller annen form. -Jeg fikk et tips om at dette ser bra ut på CV-en om man senere søker jobb i forlag, forteller en av de vi spurte.

Vennegjengen vi treffer på utenfor infoboden i Spikersuppa forteller at dette er absolutt en arena der man kan møte mange spennende mennesker med samme interesser og diskutere litteratur med både nye bekjente og de mange tusener som besøker festivalen.


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo