Donorstunt på Stortinget

Medlemmene i Helse- og omsorgskomiteen setter fokus på organdonasjon


Ill.foto: Siv Dolmen/Stiftelsen Organdonasjon
Ill.foto: Siv Dolmen/Stiftelsen Organdonasjon

I dag, torsdag 9. april, behandles den nye transplantasjonsloven i Stortinget. I den forbindelse vil Helse- og omsorgskomiteen sette fokus på organdonasjon, ved at alle komitemedlemmene fyller ut hvert sitt donorkort i Stortingets vandrehall kl 0950.

Den nye loven skal erstatte den gamle fra 1973, og formaliserer i stor grad gjeldende praksis i norsk donasjons- og transplantasjonsvirksomhet.

Målet er å øke donasjonsratene i Norge. Den nye loven styrker den avdødes vilje. Det betyr at organdonasjon skal gjennomføres hvis den avdøde stilte seg positiv til donasjon, og ga dette tilkjenne, enten direkte til familien, i et utfylt donorkort, eller på annen måte. I tillegg vil helsepersonell nå bli lovpålagt å ta opp spørsmålet om organdonasjon, der dette er aktuelt.

annonse:

– Det er et håp at transplantasjonsloven skal bidra til at flest mulig sier ja til organdonasjon. Det er derfor viktig å styrke arbeidet med å spre kunnskap om temaet. Jeg oppfordrer alle til å ta stilling til dette spørsmålet, og informere sine nærmeste om sin holdning, sier Kari Kjønaas Kjos, leder av Helse- og omsorgskomiteen.

Stiftelsen Organdonasjon har også meldt at de vil være tilstede.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo