Viralvideoene du så før Youtube

En hyllest til deg som fant videoer på Newgrounds, Ebaumsworld eller ble lurt til å laste de ned fra Kazaa.


Montasje: Numa Numa Guy, Badger Badger Badger, Star Wars Kid, Günther

Badger Badger Badger (badgerbadgerbadger.com, 2003)

Den britiske animatøren Jonti “Weebl” Picking publiserte denne animasjonen i september 2003, og den ble raskt populær gjennom Albinoblacksheep og lignende sider. Siden har det blitt lagd fotballversjoner (footy, footy, footy) og gudforby, vuvuzela-versjoner. Gitaristen Brian May fra legendariske Queen har også bidratt med vokal på en versjon som heter Save the Badger Badger Badger.


Star Wars Kid (2002)

annonse:

Dette verdenskjente klippet spredte seg raskt i 2002 og i løpet av få år var det like allstedværende som Axe-deo i guttegarderoben på Østerås Ungdomsskole. Klippet med han-vi-ikke-skal-nevne med navn spredte seg via Kaazaa, Limewire og ble også plukket opp av newgrounds.com. I følge wikipedia, er dette den tredje mest sette videoen på nett. Les den noe turbulente historien bak Star Wars Kid på wikipedia.org


Llama Song (DeviantArt, 2004)

Denne videoen er opprinnelig en flash-animasjon lastet opp av brukeren burtonearmy til indie/sceen-nettsamfunnet DeviantArt. Gjennom Newgrounds.com og Albinoblacksheep.com fikk den meget repetitive sangen stor popularitet og spredning. “Here’s a llama, There’s a llama” Vil du synge med? Her er sangteksten, og merkelig nok er Weird Al kreditert for låta.


LES OGSÅ: De mest skremmende kortfilmene på Youtube


Only in Kenya (weebl-stuff.com, 2004)

Nok en skikkelig drittlåt fra tiden før youtube. Mange hadde nok denne grusomme låta på hjernen, og mannen vi kan takke for det, er samme person som lagde Badger, Badger, Badger. Vi kunne nok fortsatt med mange låter og animasjoner fra Weebl (& Bob), men vi nøyer oss med denne og grevlinglåta.


Numa Numa Guy (Newgrounds.com, 2004)

Den legendariske Gary Brolsma lastet opp dette klippet hvor han danser og lip syncer til “Dragostea din tei”. Videoen spredde seg raskt og bidro blant annet til at den rumenske melodien ble kjent i USA. Per dags dato er dette den nest mest sette videoen på youtube etter Gangnam Style. (Wikipedia). Sjekk ut originallåta til O-zone.


LES OGSÅ: Superklein DJ tar ulovlig mye av


Günther feat. The Sunshine Girls – Tralala (The Ding Dong Song) (Ukjent opphav, 2004)

Denne videoen fant vi først på Ebaumsworld, men vi har ikke fått bekreftet at dette var første stedet den ble postet på nettet. Den svenske, ja, svenske, artisten Günther og de mystiske Sunshine Girls lagde denne insinuasjonsrike europoplåten som bæres mye av den semigrove linja “You touch my talala, my ding-ding-dong”.

Låten er basert på den tilsvarende insane låta Tralala (Ding Dong Song) fra den nederlandske gruppa Phil & Company.


BONUS:

Evolution of Dance (Youtube, 2006)

Denne faller utenfor kategorien, siden opphavet er Youtube, men vi lager reglene selv her, så derfor er den med. Komikeren Judson Laipply lastet opp dette klippet til den knapt ett år gamle videodelingstjenesten Youtube, og siden har den blitt sett mer enn 295 millioner ganger, og blitt brukt i utallige skolepresentasjoner, vise-mamma-noe-gøy-fra-internett-seanser og RE:RE:FW-eposter.

 


Har du noen flere godbiter som vi glemte? (Helt sikkert) Add gjerne flere videoer og linker i kommentarfeltet på Facebooksiden vår.

 


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo