LISTE: Tidenes morsomste brusautomater

Ville du gjennomført et Bond-oppdrag for en gratis cola? Hva med å danse eller synge seg til gratis brus? Her er videoklipp av de mest utrolige cola-automatene.


Happiness: Coca-Cola står bak mange av de mest innovative kampanjene vi har sett. Foto: Coca-Cola

Drikkemaskiner har kommet langt i løpet av de siste årene. For ikke å bli utkonkurrert av brusdispensere, bruker moderne salgsautomater kreativ, nyskapende teknologi for å underholde, engasjere og forfriske kundene sammen med drikken. Her er noen eksempler på interaktive Coca-Cola salgsautomater fra rundt om i verden:

1. Gleden treffer

I 2010 leverte denne spesielle Coca-Cola-maskinen ‘doser’ av glede – alt fra friske blomster til pizza – til studenter på et universitetsområde i New York. Videoen ble en hit som spredte seg raskt og inspirerte en rekke lignende stunts rundt om i verden.

annonse:

2. Mitt navn er Zero. Coke Zero. (Dette er vår favoritt)

Coke Zero utfordret togpassasjerer i Antwerp, Belgia, til å “sette sin indre 007 fri”, og vinne eksklusive billetter til James Bond-filmen Skyfall. Men billettene var ikke gratis. De reisende måtte gå den ekstra milen, og gjennomføre en serie Bond-aktige utfordringer på under 70 sekunder.


3. Dans!

Denne maskinen i Sør-Korea lokket folk til å etterligne dansebevegelsene til det populære bandet 2 PM. Ved hjelp av Microsoft Kinect-teknologi registrerte maskinen dansernes trinn. Jo flere bevegelser de kopierte riktig, jo mer Coca-Cola leverte maskinen.


4. Små verdensmaskiner
High-tech salgsautomater på kjøpesentre i Lahore, Pakistan og New Delhi, India – to byer adskilt av kun 325 engelske mil, men tilsynelatende flere verdener fra hverandre etter flere tiår med politisk spenning – inviterte shoppere til å sette til side ulikhetene sine, og dele et felles øyeblikk over en Coca-Cola.


Les også: De skumleste kortfilmene på youtube


5. Klemmer = Glede

Salgsautomater trenger også kjærlighet. Denne automaten på nasjonaluniversitetet i Singapore var programmert til å dele ut Coke når noen ga den en klem. I samme ånd aksepterte en spesialmaskin i Puerto Rico smil som valuta, og premierte forbrukere som delte sitt sprudlende humør med en iskald Coca-Cola. Ta en titt.


6. Tid for sang

Lag julestemning, note for note. Denne morsomme maskinen premierte mange studenter ved Det kongelige teknologiske institutt i Stockholm i Sverige med en brus når de sang sin favorittjulesang.


7. Hei kamerat, trenger du skyss?
For å feire den internasjonale vennedagen, installerte Coca-Cola i Argentina denne 12 fot høye salgsautomaten, som bare kunne nås ved hjelp av en venn. Venner som gjennomførte oppgaven mottak ikke bare en, men to, Coca-Cola.


8. Roser er (Cola)røde
På Valentine’s Day i 2012 ga denne maskinen Coca-Cola til par i et kjøpesenter i Istanbul, Tyrkia, som demonstrerte sin kjærlighet for hverandre gjennom en klem eller et kyss.


9. Gå for gull – Verdens største maskin?

For å feire OL 2012 i London, tilbød denne gigantiske salgsautomaten en Coca-Cola til Storbritannia.


Les også: Verdens kuleste katt


10. Resirkuler glede

I løpet av uken som ledet frem til Earth Hour 2012, fant Coca-Cola i Singapore en nyskapende måte å forbedre panteandelen i landet. Forbrukere som pantet de tomme drikkeflaskene sine ble belønnet med gaver som friske blomster og Coca-Cola t-skjorter, vesker og luer, laget av resirkulerte plastflasker.


11. Kjøp en Coca-Cola til verden
Google gikk samme med Coca-Cola for et unikt reklameeksperiment: Å gjenskape merkets ikoniske “Hilltop”-reklame fra 1970-tallet ved hjelp av moderne teknologi. Forbrukerne kunne bokstavelig talt “kjøpe verden en Coca-Cola” ved å sende en fremmed i et fjerntliggende land en drikke ved hjelp av en mobil app knyttet til bestemte salgsautomater.


Les også: Facebook-gruppe fikk Urge relansert i USA


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo