LISTE: Fem høstbøker

Fem gode bøker du kan kose deg med inne i høstmørket!


Ill.foto: Stuart Miles

Nå nærmer høsten seg, og hva er vel bedre når mørket setter inn enn å sette seg i en god stol med en velskrevet bok!

1. Stoner – Høstens store snakkis. Blir promotert som «Den beste Amerikanske romanen du aldri har hørt om». Cappelen Damm’s storsatsning denne bokhøsten ble skrevet av John Williams i 1965, og er historien til den stillferdige William Stoner, bondesønn og fremtidig arvtaker av farens gård. Sånn skal det imidlertid ikke bli, Stoner begynner nemlig på universitetet.

 

2. Primitive pungdyr – Høstens morsomste ungdomsbok. Arne Svingen disker opp med en ellevill miks av blendende forelskelse, ubrytelig vennskap, hjemme-alene-kriser og nakenbading. Dick er en mester i negativ tenking, og gjør alt for å skape dårlig stemning. Men det er ikke så lett når alle andre synes alt han gjør er kult og morsomt!

annonse:

 

3. Pass på liten og på stor (kommer i september) – Ønsker du en tårevåt opplevelse i høstmørket, er dette boken for deg. Tiril og Sara ble påkjørt ved Bjørkelangen januar 2014, da de var ute på ponnitur. Begge jentene dør på sykehuset innen to døgn etter ulykken. Dette er pappaen til Saras gullglitrende og hjertesmertende beretning om hans flotte datter, og ulykken som brått tok hennes trettenårige liv.

 

4. The graveyard book – Nobody Owens husker ikke den grufulle hendelsen som gjorde at han rømte hjemmefra som kravlende baby, men siden den dagen har han bodd på kirkegården. At adoptivforeldrene hans har vært døde i flere hundre år, og at han vokser opp blant gravstøtter tenker ikke unge Owens i det hele tatt over. Neil Gaiman skriver, som alltid, fantasifullt og engasjerende.

 

5. Buddha på loftet – Unge japanske bruder emigrerer til Amerika for å gifte seg med flotte unge menn, som i brev har lovet både rikdom og kjærlighet. Den Amerikanske Drømmen går imidlertid ikke i oppfyllelse, og mannen som venter på dem på kaien i San Francisco er ikke mannen de har fått bilde av. Vakker og realistisk om identitet, isolasjon og familie.

 

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Kultur og underholdning

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo