Norgesmesterskap i å slappe av

Det høres kanskje merkelig ut, men mesterskapet har en stigende popularitetskurve!


Alexander Hoel fra Tønsberg vant tirsdag Bergens delfinale under NM i Slappa med en hvilepuls på 42. Dette var både morsomt og overraskende, sier vinneren. Ill.foto: Kaffe.no

Årets høstjakt – på landets mest avslappede kaffedrikker – er i full gang! NM i Slappa er en hyllest til kaffepausen, og tirsdag ble første delfinale arrangert på Festplassen i Bergen.

Pallplassene
Ill.foto: Kaffe.no

– Å vinne var både overraskende og morsomt, sier Alexander Hoel som er student i Bergen. Jeg har etter hvert blitt svært glad i kaffe og drikker daglig mine kopper, både som avslapning og i studietiden. Det går mest i espresso og svart kaffe, og jeg foretrekker nykvernede bønner, forteller han.

annonse:

Nå går Alexander videre til NM-finalen i Oslo i oktober. Studenter inntok også de øvrige pallplasseringene i delfinalen i Bergen, med henholdsvis Eivind Susorp og Øystein Birkeland.

Under NM i Slappa gjelder det å oppnå lavest hvilepuls mens du ligger i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe. Det er åttende året det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa arrangeres, og dagens Bergen-arrangement ble en publikumssuksess.

– Det har vært en jevn og stor pågang av publikum hele dagen. Engasjerte sykepleiere har målt pulsen på deltakerne. Bergen har med dette hyllet kaffepausen på en fortreffelig måte, sier Ole Sønstebø i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

Årets NM fortsetter på Trondheim Torg torsdag denne uken, før selve NM-finalen på Aker Brygge i Oslo 12. oktober.

– Bedrer helsen

NM i Slappa er en hyllest til kaffepausen. Nordmenn er på verdenstoppen i kaffekonsum, og pausekaffen er blant de koppene vi er mest avhengige av. Og nå oppgir stadig flere nordmenn at kaffen er bra for helsen.

Nesten annenhver nordmann, 46 prosent, mener at kaffe virker positivt på deres helsetilstand, viser årets Kaffeundersøkelse fra NKI. I 2011 svarte 34 prosent at kaffe var godt for dem. Blant de positive effekter nevnes at kaffen virker oppkvikkende, at den er beroligende og skaper trivsel, samt gir velvære.

– Mens det tidligere var det en del fokus på kokekaffens kolesteroløkende effekt, får kaffeforskning nå mye positiv omtale i media. Dette tror jeg har hatt mye å si for kaffens omdømme. Og folk kan gjerne drikke kaffen sin med god samvittighet innenfor et normalt forbruk, fire til seks kopper filterkaffe daglig, sier ernæringsfysiolog Lise von Krogh i bramat.no.

– En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier leder Marit Lynes i NKI.

Alle kan være med

Nå inviterer Ole Sønstebø og NKI både unge og voksne kaffedrikkere til å delta under årets NM i Slappa.

– Arrangementene er åpne for alle, og deltakere opp til 82 år har vært med tidligere år. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge deg noen minutter i hengekøya mens en sykepleier måler hvilepulsen din.

Følg arrangementet på facebook.com/kaffepausen og på kaffe.no.

Redaksjonen

Redaksjonen er så anonym som det går an. Skriver alt og vet alt.

Lignende post:

Mer fra: KURIOSA

Les også:

Velg Et Format
Test-deg-selv
Finn ut mer om deg selv med disse spenstige testene.
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo