Firedobling i salget av lommeladere

Salget av lommeladere hos Lefdal har tatt helt av som følge av Pokémon Go-feberen. - Enkelte steder har de opplevd firedobling, skriver Lefdal i en pressemelding


Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden og Norge med storm og mens spillernes fritid fylles opp med jakten på virtuelle dyr, tappes mobilbatterier i rekordfart.

– Pokémon Go-spillet krever mye av mobilen din og tapper dermed batteriet relativt raskt. Dette er blant annet fordi skjermen, GPS-enheten og kameraet er i bruk på samme tid. Er man en ivrig Pokémon-jeger vil man dermed oppleve at man trenger påfylling av strøm regelmessig, sier salgsdirektør for Telekom hos Lefdal Elektromarked, Torfinn Halvorsrud.

Dette har helt tydelig engasjerte spillere også fått erfare, for nå tømmes butikkene for lommeladere til mobiler, også kalt powerbanks.

annonse:

Lefdal har merket en drøy dobling av salget av slike produkter de to siste ukene, sammenlignet med de samme 14 dagene i fjor.

Firedobling i Trondheim

– Det har vært en betydelig økning i interessen for lommeladere og mange steder er nå hyllene nesten tomme. Totalt sett er salget opp 110 prosent i forhold til i fjor og enkelte steder har pågangen vært helt vanvittig. Jeg fikk for eksempel en telefon fra en av våre Lefdal-butikker i Trondheim og de kunne melde at salget hos dem var firedoblet, sier Halvorsrud.

Han har også lagt merke til at Pokémon-spillerne går for de større batterimodellene.

– Powerbanks kan man få i alle fasonger og størrelser, og dersom man regner med at man trenger mye strøm mens man er på farten kan det være lurt å gå for produktene som har mest mulig kraft i seg. Mange av de Pokémon-spillerne som har vært innom oss har gjort nettopp dette, og får dermed tid til å jakte enda mer, sier Torfinn Halvorsrud.

Pokémon Go er ikke overraskende en av de desidert mest nedlastede appene hos Google Play og App Store i disse dager. Bare hos førstnevnte har telleverket nå passert 50 millioner nedlastinger.


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo