2. juni 2020. Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres.

Artikkel: Mennesker i dag

Elsk din neste, kan det være så vanskelig?


Mennesker: Alle er like verdifulle. Ill.foto: Flickr/Zarrion Walker

Sendt inn av Fika Chawich Fares

For å realisere en drøm må man ta det første steget! Og det gjør jeg nå med å sitte å skrive ned mine tanken som kanskje jeg har mot til å publisere senere! (ikke for jeg er redd, men heller for skuffelsen jeg ikke ønsker å lese av andre). Jeg kan da ikke være alene om tanken på å hjelpe/redde vår kjære jordklode? Tanken på likestilling, tanken på å fjerne fattigdom og ikke minst urettferdigheten vi opplever daglig, mange tenker vel hvilken urettferdighet? Vi lever jo så godt i Norge! Men da kommer vi jo inn på et nytt felt som også bør bli skreve ned! EGOSIME, blindhet! Man sier kjærlighet gjør oss blind, i dette tilfelle vil jeg bruke dette ordtaket til å beskrive hva jeg mener det har i sammenheng med det jeg skriver, vi lever så godt i Norge med god mat og drikke, tak over hode, familie rundt oss, trygghet og frihet til å være den vi selv ønsker å være OG DET HAR GJORT OSS BLINDE, blinde på alt det vonde rundt oss! Så med frykt for å miste alt det gode lukker vi øynene til alt det vonde rundt oss for å holde fast i det gode vi har! Men hva med å faktisk slutte å være så forbanna egoistiske og heller bidra og holde sammen!

 

Vi er alle skapt av samme skaper, tro det eller ei! Om du er muslim, kristen, jøde, buddhist så har vi alle samme tro, det er kun en skaper! Å er vi alle skapt av en skaper vil de si vi er søsken! Søsken skal holde sammen og elske hverandre, ta vare på hverandre! Støtte hverandre!! Ikke se på den andre dø av sult mens den andre har vondt i magen for han/hun klarte ikke å stoppe å spise alt fra forrett til hovedrett og selvfølgelig den gode smakfulle kaken til dessert! Hva skjedde med mennesket? ‘’ Sharing is caring’’ eller er det bare noe vi sier når en deler chips med noen å de sier ” åå så snill du er” du smiler med munnen full av chips og sier “he he, sharing is caring”. Ja jeg sier ikke at små bidrag ikke er bra nok! Men det er ikke det som skal til for å bidra eller redde sultne barn og voksne for 1 av 3 er lutfattige dessverre det vil si ca. 34% av verdensbefolkningen, OG NEI, jeg er ikke steingal for å ha disse tankene om å redde verden, det er dere som ikke har troen på at det kan utføres eller det jeg skriver, som er steingale!!

annonse:

 

Hvor mange ledere har vi i verden? 100? 200? nei faktisk ca. 250, Ja men så flott da! For menneskepopulasjonen er helt oppe i ca. 7,4 billioner! Billioner mot noen hundre skal da ikke være så farlig? Skal det?? Ingenting er umulig, vis egypterne klarte å kaste presidenten Muhammed Morsi og Hosni Mubarak av kan ikke menneskebefolkningen kaste av alle de andre også? Hvorfor kan vi ikke sette inn gode ledere som FAKTISK vil ha en bedre hverdag ikke bare for seg selv, men også for deg og meg! Hvem er de til å kontrollen oss! Hvem er de til å bestemme når vis skal sove og våkne, hvem er de til å stjele verdensformue som de bader i hver dag, mens andre dør i sin egen svette? HVEM ER DE? Hvorfor skal de bestemme hvem som skal ha hva, og hvem som ikke skal ha noe! Hvorfor skal barn i Afrika sulte i hel når de jævla feige lederne sitte på toppen og faktisk kose seg med dis penger? dis slit! De stakkars ungene sliper på de kostbare nydelige diamantringene til flere millioner daglig fra morgen til kveld, for 10 kr daglig? Ja jeg vet jeg satt et altfor høyt beløp nå, 10 kr er vel ukelønnen!!

 

Tilbake til egypterne, 90 millioner mot en president var det som skulle til for å sparke han av, vilje, tårer, blod, og ikke minst de ofret seg selv for familie, kjære, neste generasjon og resten av befolkningen, og hvorfor? For de var lei av løfter som aldri ble holdt, urettferdigheten de opplevet daglig og stadig gjør, svindel! Så hvorfor kan ikke vi også stå sammen som en nasjon! Hvorfor kan ikke vi hjelpe hverandre, ja blod og liv må bli ofret, men er ikke det en ære i seg selv å miste det med stolthet? Er ikke våre barn og neste verdt en bedre plass og bo enn vi bor på nå? Er dere redde for krig? Men vi lever i krig uansett uten at vi helt vet det! Vi er også slaver for å nevne det til dere som ikke helt vet det, vi er ikke noe forskjellige fra slavene i faraos tid, tenk deg litt over hva en slave er og så tenk på dine daglige rutiner, hvor du blir fortalt hva du skal gjøre alt i fra hvordan du skal oppføre deg, kle deg, snakke, spise, RUTINER! For vis du tror du er fri så har vi ett enda større problem! Jeg skulle ønske jeg klarte å utdype meg bedre, er ikke sikkert alt var så tydelig skrevet, gjerne litt slurvete men Jeg har et håp, og det er ett bedre liv for DEG og meg! For jeg er villig til å ofre for deg, og håper du er villig til å bidra med det samme, for flertallet vinner alltid og vi er ikke trygge, våre barn er ikke trygge! Verden blir verre og verre for hver dag som går, noe stort skjer hvis vi ikke snart tar tak og står sammen!


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!