Sikkerhet

Nettmagasinet Folkepressen.no har rutiner og tiltak for å sørge for at uvedkommende ikke får tilgang til nettområdets informasjon – dette gjelder også personopplysninger du sender inn til oss. Nettområdet er sikret med Secure Sockets Layer (eg. TLS) fra Comodo, og informasjon som sendes mellom din enhet og nettstedet er kryptert med en sterkeste tilgjengelige algoritmen.

SSL Certificates


 

Definisjoner

Bruker  / Leser – Enhver person som er på netttområdene underlagt https://folkepressen.no. Dette omfatter underdomener, men ikke eksterne sosiale medier.

Brukerkonto – Personlig registrert konto på nettområdet. Oppretter man brukerkonto samtykker man til vilkårene nevnt under. For å opprette brukerkonto må bruker oppgi en gyldig e-post-adresse.

Bidragsyter – Enhver person som har innhold publisert hos Nettmagasinet Folkepressen.no.

Brukervilkår – leser:

Ansvar for innhold
Vi er ikke ansvarlig for de meninger og andre ytringer som andre framsetter og som gjengis på våre nettsider, enten fra eksterne innholdsleverandører eller fra våre bidragsytere. Vi påtar oss heller intet ansvar for de feil og mangler som måtte framkomme i forhold til sitater og referanser på sidene, men vi vil så snart vi blir informert søke å gjennomføre nødvendige tiltak for å rette de feil som har oppstått. Dette gjelder ikke minst i forhold til potensielle brudd på lover og regler.

Annet ansvar
Vi er ikke ansvarlig for mulig skade forårsaket av at du besøker våre nettsider. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, direkte og indirekte skader forårsaket av din bruk av våre nettsider. Nettsidene skal benyttes uten noen ytterligere garanti mot skade for eksempel på datautstyr og programvare.

Innhold fra bidragsytere
Vi påtar oss ikke ansvar for innhold produsert av eksterne og interne bidragsytere, og kan ikke garantere kvalitet eller etterrettelighet i innholdet.

 

Brukervilkår – bidragsyter:

Bidragsytere
Ved selv å legge artikler eller annen informasjon på våre nettsider overfører du en ikke-eksklusiv disposisjonsrett, og modifikasjonsrett der du ikke kan kreve vederlag i henhold til kopibestemmelser og åndsverksloven. Nettmagasinet Folkepressen.no vil ikke inneha opphavsrett til teksten, men kun disposisjonsrett og rett til å modifisere innhold. Du beholder selv rettighetene til å distribuere artikkelen i andre former via andre kanaler.

Bidragsytere som legger ut materiale i strid med norsk eller internasjonal lovgivning, vil bli fjernet som bidragsytere, og Nettmagasinet Folkepressen.no vil samarbeide med offentlige myndigheter og videreformidle relevant informasjon som vi har tilgjengelig dersom det viser seg at det er grunnlag for straffeforfølgelse – Se avsnitt om opplysninger som nettområdet henter om deg og avsnitt om utlevering av personopplysninger.

Personvern

Nettmagasinet Folkepressen.no og eierselskapet Salgsfinner AS (898.808.092) har tekniske tiltak for å ivareta sikkerhet og personvern. Salgsfinner AS lagrer ingen informasjon utenom den du oppgir, og behandler personopplysningene dine i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Ved å godta denne personvernerklæringen, som er en integrert del av Betingelser for bruk og Nettmagasinet Folkepressen.no samtykker du til at dine personopplysninger kan behandles i samsvar med det som er beskrevet i erklæringen.

Opplysninger som nettområdet henter om deg
Når du bruker Nettmagasinet Folkepressen.no, får vi opplysninger om brukeren gjennom Google Analytics. Eksempler på dette er opplysninger om sidebesøk, nettsidene du besøker mens du er innlogget, din atferd på nettsidene og hvor lenge du er på siden. Google Analytics henter inn tekniske opplysninger om din enhet og internettforbindelse. Dette omfatter også nettleser og geografisk plassering ut i fra nærmeste server. I enkelte tilfeller oppgir også nettleseren informasjon om aldersgruppe og kjønn.

Mer om geografisk plassering
Dersom du har akseptert stedtjenester på din telefonen eller enhet, oppgir Google Analytics en omtrentlig posisjon til oss. Opplysninger om geografisk plassering hjelper Google i å vise deg innhold og annonser som er relevant for deg. Dersom du syns dette er creepy, kan du søke på nettet for å finne info om hvordan du skrur av stedtjenestene på mobilen eller enheten din. Google Analytics har allikevel informasjon om din internettleverandør og IP-adresse.

Informasjonskaplser og annen teknologi som lagres på enheten din
Nettområdet bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne og lære mer om deg som bruker. Dette gjør vi både selv og med hjelp av tredjeparter. For eksempel bruker vi . For nærmere informasjon om denne typen teknologi, se avsnittet nedenfor om informasjonskaplsene våre, Google Analytics og andre informasjonskapsler.

Brukerinformasjon du oppgir
Når du oppretter eller bruker en brukerkonto på nettområdet og utfører aktiviteter som innlogget, gir du aktivt opplysninger om deg selv. Dette kan være opplysninger som navn, utdannelse og e-postadresse.

Utlevering av personopplysninger
I noen tilfeller deler vi personopplysninger med våre partnere for å legge til rette for personaliserte tilbud og reklame. Vi inngår avtaler for å sikre at våre partnere behandler personopplysningene i samsvar med kravene i gjeldende personvernlovgivning.
Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger på andre måter enn dem som er beskrevet i personvernerklæringen med mindre vi er rettslig forpliktet til dette (se avsnitt om Brukervilkår for bidragsytere) eller får ditt samtykke.

Lagring av personopplysninger
Vi oppbevarer personopplysningene (e-post) så lenge kontoen din er aktiv eller så lenge de er nødvendige for å oppfylle formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Retting, blokkering og sletting av informasjonen din
Du kan be om innsyn i personopplysninger vi har om deg i samsvar med norsk og internasjonal lovgivning. Du har rett til få tilsendt opplysningene om deg uten vederlag.
Du kan også, når som helst, be om at vi enten retter eller sletter personopplysninger.

Avslutte og slette brukerkonto
Dersom du velger å avslutte brukerkontoen, blir den slettet umiddelbart. Vi lagrer ingen informasjon etter at brukerforholdet er avsluttet.

Sikkerhet
Behandlingen av personopplysninger skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurdering, implementering av tiltak, samt utarbeidelse av rutiner for håndtering av data og oppfølging av brukerforespørsler om tilgang, retting, sperring og sletting.

Bruk av informasjonskapsler og annen teknologi
Vi bruker både egne og eksternt leverte informasjonskapsler for å forstå deg som bruker og for å analysere informasjon om brukerne. For mer informasjon om vår bruk av slik teknologi, se avsnitt om Informasjonskapsler.

Programtillegg til sosiale medier
Når du bruker Nettmagasinet Folkepressen.no, kan du dele artikler, sider og annen info til dine private sosiale medier – som Facebook, Instagram, Twitter. Dette gjøres via WordPress-plugin WP Social Share buttons. Når du trykker “del” eller “liker” overføres informasjon om deg til nettsamfunnet du deler til. Facebook, Instagram, Twitter etc. vil kunne motta informasjon om dato og tidspunkt for besøk, nettadressen du deler, nettleseren du bruker, operativsystem og annen info. Dette er videre informert om på de respektive sosiale medienes sider om personvernopplysninger og brukervilkår.

Behandlingsansvarlig for personopplysninger
Salgsfinner, sammen med Google Analytics, ansvarlig for forsvarlig behandling av personopplysningene.

Kontakt Salgsfinner AS
Hvis du har spørsmål , kontakt oss på redaksjon(a)folkepressen.no eller via post til:

Salgsfinner AS
C/o Borgen-Veland
Ovenbakken 18
1332 Østerås

Informasjonskapsler som kjører på siden

Google Analytics

Google analytics er en tjeneste levert av Google inc. for å analysere hvor mye trafikk nettstedet har. Analytics lagrer flere førsteparts-informasjonskapsler for å kunne utføre denne analysen. Se Google sin personverninformasjon for Google Analytics for mer utfyllende informasjon
Google Analytics-kapsler på siden:
_ga
_ga_gtag_UA_(Her står vårt ID-nr)
_gid

Informasjonskapsler fra Twitter

Nettsiden viser twitter-knapper, og for å gjøre det lagrer Twitter tredjeparts-informasjonskapsler. Se twitter sin personvernpolicy for mer informasjon om hvilke opplysninger som blir håndtert og hvordan.

Informasjonskapsler fra Facebook

Nettsiden viser Facebook-knapper og strømmer på nettsida. Facebook lagrer bare informasjonskapsler dersom du er innlogget på Facebook.

Andre kapsler på siden:
-Licensebuttons.net – _cfduid

Folkepressen.no:
-complainceCookie
-PHPSESSID
Google Doubleclick.net
-DSID
-IDE

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo