Vårens brilletrender

Hva er årets brille - og solbrilletrender?


Fargerikt: Våren 2015 er preget av flotte farger og retro 70-talls stil. Ill.foto: Brilleland

Fargepalett som dekker alle stiler og behov

I vår kan du velge briller i alle regnbuens farger. Duse pasteller som blått, rosa, lilla, og turkis inntar butikkene side om side med både knallfarger og neonfarger. Samtidig holder de litt mer klassiske og nøytrale fargene som spettet brun og sort fortsatt stand. Noe for enhver med andre ord!

Mot nettere fasonger

annonse:

Retro- og vintageinspirasjonen fra 60- og 70-tallet står fortsatt sterkt, men generelt kan vi se at brillene blir litt smalere og nettere. Fasongene varierer fra kvadratiske, litt kantete modeller til både runde og ovale briller som er mer tilbake i trendbildet. Cateye-fasonger med retroinspirasjon er fortsatt høyaktuelt. Briller med halv innramming og såkalt randtråd kommer i mange utforminger denne våren, og gir et lettere uttrykk.

Materialmiks og spennende, men enkle detaljer

Transparent acetat i mange forskjellige farger vil fortsatt dominere trendbildet. I tillegg blir briller hvor ulike metallmaterialer kombineres med acetat stadig oftere å se. Modeller i det superlette og allergivennlige materialet titan blir stadig mer populært, og er et holdbart og komfortabelt alternativ. Bruk av gummidetaljer på litt mer sporty innfatninger bidrar til god komfort ved forskjellige typer aktivitet i tillegg til at det gir brillen en liten «edge». Mønstret acetat, krystaller, stoff (gjerne rutemønstret) og emalje er andre detaljer som vil tydeliggjøre seg denne våren. Og ikke minst, i vår skal logoene være av den diskre typen.

Solbriller – fortsatt retroinspirasjon og speilglass

Retrotrenden står fortsatt sterkt også for solbriller og følger motebildet for øvrig med blant annet slengbuksene fra 70-tallet tilbake i butikkene. Materialkominasjoner i acetat og metall er aktuelle også her, og de nøytrale fargene brunt, sort og grått går aldri av moten.

I likhet med vårgarderoben for øvrig kommer mange av solbrillene med feminine trykk og mønstre som blonder, blomster og sommerfugler. Til herrene vil det dukke opp sporty modeller med gummidetaljer og andre spennende materialer. Pilotbrillen ser aldri ut til å gå av moten, og fjorårets store trend med speilglass fortsetter. Og i år blir de enda mer fargesprakende enn noen gang!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo