Unngå disse terrassetabbene

Skal du holde på med terrassen i sommer bør du lese disse tipsene først!


Sommerhobby: Mange velger å bruke sommerdagene til å fikse på terrassen! Ill.foto: Jotun

Her er de syv vanligste feilene du bør unngå, i følge Jotun:

1. Oljefella. Mange tror det er best å olje terrassen. Kanskje fordi far eller svigerfar alltid har gjort det? Å olje innebærer faktisk mer arbeid enn nødvendig, fordi du må olje hvert år for at det skal se fint ut. Bruk beis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Dessuten får du med terrassebeis mange farger å velge blant.

2. Høyttrykksdilla. Mange har investert i fancy og kraftige høyttrykkspylere de helst vil angripe alt på tomten med, det er ikke spesielt smart. Høyttrykkspyler kan i mange tilfeller være for kraftig å bruke på terrassen, en vanlig hageslange er et mye bedre og mer skånsomt alternativ.

annonse:

3. Feil rengjøringsmidler. Det er fort gjort å velge feil, og her er det én enkel huskeregel: hvis du skal beise så hold deg til terrassebeisfjerner til forarbeidet. Hold deg unna kraftvask, eller egne blandinger som f.eks. kaustisk soda blandet med tapetlim. Skal du kun vedlikeholde med en vask, benytt Husvask.

4. Tungvinte produkter. Det finnes mange ulike produkter for behandling av terrassen på markedet. Mange gjør det vanskeligere enn nødvendig ved å velge produkter det er tungt å jobbe med, eller produkter som trenger flere strøk. Gjør det enkelt, og velg en terrassebeis somkun trenger ett strøk, som for eksempel TREBITT Terrassebeis.

5. Fargeblind. Det å velge farge på terrassebeisen er like viktig som å velge husfarge, fordi dette er med på å ramme inn huset og skape en helhet. De nyeste beistypene finnes i mange farger, så bruk tid på å velge riktig. Har du en kald farge på huset, som for eksempel grått, bør du også velge en grånyanse på terrassen, som f.eks. 9073 Shimmergrå. Har du gult eller rødt hus, er det finere å velge en varmere nyanse, som for eksempel 9072 Naturgrå. Se flere bilder og farger her. Det anbefales at du besøker din nærmeste forhandler for å se beisfarger der, da disse vanskelig vises korrekt på en dataskjerm. Du kan også bestille fargekart hjem til deg kostnadsfritt om du ønsker.

6. Å beise seg inne. Det er fort gjort å beise seg inn i et hjørne. Vær nøye med å begynne innerst og beise deg utover. Begynner du på feil sted, kan du plutselig finne deg selv fanget i et hjørne… som mange har gjort før deg!

7. Glemmer å sjekke værmeldingen. Det høres banalt ut, men mange glemmer å sjekke morgendagens vær – det holder ikke at det er opphold bare den dagen du beiser. Med opphold det nærmeste døgnet, er du sikret et godt resultat!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo