Nordmenn dårlige på brannsikkerhet


ILLUSTRASJONSFOTO: John Kasawa

Nesten 9 av 10 nordmenn vedlikeholder brannslukkingsapparatet altfor dårlig. Det er bekymringsfullt når vi går inn i en tid med mye bruk av levende lys, mener ekspert på brannsikkerhet.

ILLUSTRASJONSFOTO: John Kasawa
ILLUSTRASJONSFOTO: John Kasawa

En ny undersøkelse, gjennomført av Norstat, har avdekket at hele 87 % av befolkningen ikke passer godt nok på at brannslukningsutstyret i hjemmet er i orden. Brannvesenet anbefaler at man skal vende eller riste på brannslukkingsapparatet for at det skal fungere etter sin hensikt. I undersøkelsen innrømmer folk flest at det skjer sjeldnere enn brannvesenets anbefalinger, som er minst en gang i kvartalet.

-Det er bekymringsfullt at så få følger anbefalingene til brannvesenet. Det er utrolig viktig å ha kontroll på brannvernsutstyret før brannen inntreffer, sier Morten Ameln i Firesafe.

annonse:

Ameln forstår at det kan virke rart å skulle sjekke brannslukkingsapparat hver tredje måned, men forklarer at det er svært viktig siden brannslukkingsmiddelet ellers kan bli ødelagt. I verste fall blir brannslukkeren helt ubrukelig.

Byggeierne må ta mer ansvar

Både Brannvesenet og andre aktører jobber for å bedre brannvernskompetansen til folk. Ameln opplever at mange tar brannvern på alvor, men at det også finnes mangelfull kunnskap i befolkningen. Det beste er å rette fokus mot eierne av boligblokker og næringsbygg mener han.

-Vi jobber med å bygge kompetansen hos byggeiere, slik at de kan igjen informere beboere og bedrifter om gode brannvernsrutiner, sier Morten Ameln i Firesafe. – Vi oppfordrer alle til å ta en kort pause fra pepperkakebaking og juletrepynting. Sørg for at også brannsikkerheten er på plass før jul, avslutter han.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo