Mageguiden – Hva skjer egentlig i magen?

Har du ikke alltid lurt på dette?


Ill.foto: Mageguiden.no

Mange har noe de lurer på ved magen sin, ting som kan være vanskelig å snakke om med andre. Derfor lanseres nå Mageguiden.no, en informasjonsside for deg som ønsker kunnskap om hva som skjer i magen.

Klinisk ernæringsfysiolog Kristine Møller er ekspert på norske mager, og en av fagpersonene bak Mageguiden.no.

– En informasjonsside om magen er en viktig nyhet for mange nordmenn. Mageproblemer angår mange av oss, men slike problemer kan være sårt og vanskelig for mange å snakke om, også med legen. Da er det fint med en nettside der man sannsynligvis finner svar på det man lurer på. Alt er skrevet på en enkel måte, slik at man skjønner det som står, sier Kristine.

annonse:

Hvordan ha det fint når man er på do

Hun håper Mageguiden.no vil bli et naturlig sted for mange å søke svar når man har spørsmål om magen:

– Mageguiden.no gir svar på det man ikke alltid tør spørre andre om. Hvis man lurer på noe om magen eller fordøyelsen skal man kunne gå rett til Mageguiden.no, og vite at man får pålitelig informasjon, sier Kristine, før hun fortsetter:

– Siden gir ny kunnskap på en enkel og interessant måte, og belyser sider ved magehelse som man kanskje ikke har tenkt på før; som for eksempel hvordan ha det fint når man er på do. Vi har også et fokus på at mage og hode er knyttet sammen. I min jobb som klinisk ernæringsfysiolog ser jeg blant annet dette når det er snakk om oppblåsthet, smerter, forstoppelse, diare og mulige matintoleranser.

Kristine setter pris på å være en del av fagteamet bak Mageguiden.no

– Jeg setter stor pris på å være med på oppstarten av en informasjonsside som dette. Jeg synes det er flott at tema som mange kan synes er vanskelige, som fordøyelsen, på Mageguiden.no blir tatt opp på en muntlig og enkel måte. Det bidrar til at flere skjønner dette ikke er flaut å snakke om. Ernæring er så viktig, men kan også bli litt komplisert, og da er det klokt å gjøre det litt mer morsomt ved å ha gode artikler som alle skjønner, der humor er et virkemiddel. Det er viktig å huske at det kan være mye humor knyttet til fordøyelsen, avslutter Kristine smilende.

 

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: FORBRUKER

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo