Liten mascara-guide fra Maybelline

Les tipsene fra sminkegiganten Maybelline.


Mascara-tips: Modellen Christy Turlington er ansiktet utad for en av mange mascara-kampanjer. Ill.foto: L'Oreal

Nytt år, nye mascaraer på markedet. Det er med mascara som det er med jeans. Man leter alltid etter den perfekte mascara til akkurat sine vipper. Man har sin favoritt i sminkepungen, men man vil ikke gå glipp av de mest spennende nyhetene heller, kanskje er det en som er ennå bedre enn den man har? Teknologien på mascara går stadig fremover, derfor er det forskjell på lanseringene. Formelene blir bedre, børstene optimalisert og fargene mer intense.

Maybelline sin historie starter med Maybel, som en dag blandet sot fra en brent kork med vaselin og smørte denne blandingen på øyenbryn og vipper for å fremheve dem bedre. Hennes bror Tom, la merke til endringen og den voksende selvtilliten til Maybel og skjønte raskt at dette hadde potensiale til å bli noe større.

Tom tilpasset en kjemisk formel til samme formål og i 1915 kom den første mascaraen Lash-Brow-Ine. Produktet ble solgt via postordre og populariteten spredte seg raskt, men det var ingen storesøstre, ingen venninner eller mødre som kunne vise hvordan mascaraen skulle legges. Derfor laget Maybelline en printkampanje som forklarte steg for steg hvordan man skulle få mørke og flotte vipper og bryn. Innen 1930 brukte hele 62% av amerikanske kvinner mascara og Maybelline var deres favoritt.

annonse:

Det skulle gå noen år før mascaraen nærmet seg det vi kjenner den som i dag, en enkel tube og en kost, men så i 1971 lanserte Maybelline Great Lash. Med rosa tube og limegrønn kork var denne lett gjenkjennelig i hyllene og ble raskt en favoritt. Fortsatt er Great Lash en populær favoritt blandt profesjonelle makeupartister og det selges på verdensbasis 1,7 Great Lash mascara i sekundet!

Maybelline New York har siden fokusert sterkt på sine mascara-lanseringer og har et stort utvalg til forskjellige anledninger. Her er en liten oversikt over hovedforskjellene:

Rette børster – disse er de mest vanlige og den folk flest synes er enklest å jobbe med, her må man jobbe litt for å få farge på alle vippene, men man har god kontroll med en rett børste

Kurvede børster – kurvede børster er formet i samme bue som øyenvippene, slik at den skal få tak på alle vippene i ett strøk og ikke minst skal det være enklere å få farge på de ytterste øyenvippene i øyekroken med denne børsten

Asymmetrisk børste – disse har enten en asymmetrisk form på en side, eventuelt er børsten mer kjegleformet med en spissere tupp. Tanken bak dette er at man får en normal rett børste til påføring og den spisse tuppen for korrigering og for å komme til i kriker og kroker for å få farge på alle vippene

Fibermascara – tidligere var nesten alle mascara basert på formel med fiber som gir volum og lengde. Fiberne fester seg til øyenvippene og gir et mer intens uttrykk. Denne typen mascara er fin for å ‘bygge opp’ dramatiske vipper med

Gummibørste – vi ser stadig flere mascara med gummibørster som gi et mer presist og klumpefri resultat med volum. Ettersom det ikke er fiber i denne typen mascara er det enklere å tilpasse denne formelen for spesifikke uttrykk i forhold til å gi vippene ekstra glans, en annen fargenyanse, et matt resultat og lignende.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo