Ikke svar på denne SMSen

Svindel-SMS i vinden igjen. Ikke svar på en slik tekstmelding.


Siden midten av august i år har en rekke nordmenn mottatt tekstmeldinger fra ukjente nummere som forteller mottakeren at han eller hun har vunnet store penger. Ikke svar på denne, råder Norsk Kunnskapsbevis.

Dette er SMS sendt fra svindlere som bruker masseutsendte tekstmeldinger i håp om å lure uskyldige og intetanende mottakere til å overføre pengesummer. I tekstmeldingen står det på engelsk eller dårlig norsk at mottakeren har vunnet et lotteri eller arvet en stor sum penger fra en ukjent slektning. I vårt illustrasjonsfoto står det på slurvete engelsk:

“Gratulerer! Ditt telefonnummer har blitt utvalgt som den heldige vinner av 2,5 millioner pund i EUROMEGA DRAW med loddnummer 65677-1. Send e-post til rupertarran@gmail.com for å innkrevning (sic).”

annonse:

-I tekstmeldingen står det også et telefonnummer du skal ringe eller en e-post du skal kontakte for å mer informasjon om hvordan du skal få pengene. Når du henvender deg til nevnte e-post vil de svare deg med at du må betale et depositum til en utenlandsk bank for at du skal få pengene du har blitt lovet i SMSen, forteller Norsk Kunnskapsbevis. Når du har overført depositumet, vil svindlerne trekke seg tilbake og ikke svare på dine henvendelser lenger. Du vil ikke se noe mer til hverken depositumet, pengene du har blitt lovet eller svindleren selv.

Om du går på en slik svindel er det også vanskelig å få hjelp, da disse svindlerne benytter offentlig e-posttjenester som er vanskelige å spore tilbake til enkeltpersoner.

Kort Sagt:
Ikke svar på en slik sms.

 

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo