Hipp hurra for radio!

Idag kan vi feire verdens radiodag! Dagen ble offentlig anerkjent i fjor, men har blitt markert i lang tid.


Torsdag 13.februar er verdens radiodag. Aldri før har nordmenn hatt så mange riksdekkende kanaler å velge mellom. Dagen blir markert både på kommersiell radio og NRK.

Verdens radiodag markeres over hele verden, og i år er det også flere markeringer i Norge. Norsk radio er i ferd med å fornye seg og aldri før er det laget så mye innhold på radio som nå. Norge har fått 22 riksdekkende radiokanaler gjennom DAB-nettet og kringkasterne har stort fokus på å fornye og bedre innholdet.

NRK vil først og fremst markere verdens radiodag i Nitimen. Kanalsjef i NRK P1 Jon Branæs stikker innom for å fortelle om alt som skjer på radiofronten, dessuten blir det samsending med Radio Kvinesdal. Lokalradioen har innkalt ordføreren, som noen ganger også vikarierer som programleder,  for anledningen. Stort og smått i skjønn forening, slik radio ofte er.

annonse:

P4, P5 Hits, P6, Radio Norge, NRJ og Klem FM vil markere dagen med blant annet radiospotter.  Spottene gratulerer alle radioelskere med dagen og oppfordrer til å ta bilde av det stedet der de hører radio. Bildene vil bli synlig på sosiale medier, primært på instagram og radio.nos Facebookprofil.

Bildene finner man her: Facebook/gladiradio og  #gladiradio

13. februar er verdens radiodag, og markeres over hele verden. Radioen er det mediet som når det største publikummet globalt. Årets tema er kjønnsforskjeller i media. 13. februar er dagen da United Nations Radio ble etablert i 1946. Dagen har tidligere blitt markert av UNESCO, men ble offisielt anerkjent av FNs generalforsamling den 14. januar 2013.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo