Glemmer du dette kan det bli dyrt for deg!

Du vil ikke møte UP hvis bilen din ser sånn ut!


Ser bilen sånn ut kan det koste deg et par tusen! Ill.foto: DEFA

I den årstiden vi nå er inne i, gjelder det å passe på at det er isskrape og børste på plass i bilen, slik at det er enkelt og raskt å sikre godt utsyn i alle retninger.

Alt for mange slurver med dette, og hver eneste vinter dukker det opp skrekkhistorier om nestenulykker – og større og mindre skader etter uhell på grunn av manglende sikt.

Dårlig tid og/eller manglende isskrape er de vanligste unnskyldningene for kjøring med utilstrekkelig sikt – og prisen er høy. Dersom politiet ser deg, slipper du i beste fall med et forenklet forelegg på 2.000 kroner.

annonse:

– I alvorlige tilfeller kan det bli anmeldelse og mulig tap av førerkort i minst tre måneder, fastslår Roar Skjelbred Larsen.

Ifølge UP ble det sist vinter skrevet ut 472 forenklede forelegg for mangelfull sikt.

– Den enkleste måten å unngå dette problemet på, er å montere elektrisk motorvarmer med kupévifte i bilen. Da er man sikret fri sikt med rene ruter i alle retninger – og får samtidig den ekstra komforten det gir å sette seg inn i en varm og trivelig kupé, sier salgssjef Arne Torvbråten i DEFA.

– Samtidig sparer man både penger og miljø. Man slipper det høye startforbruket i en kald motor – og slipper dermed også de ekstra høye utslippene av skadelige avgasser som kaldstartene fører med seg, understreker Torvbråten.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: FORBRUKER

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo