Er Fjordland egentlig sunt?

Fjordland tar et oppgjør med fordommene!


Hvordan kan ferdigmat være like næringsrik som hjemmelaget? I en ny reklamefilm tar Fjordland oppgjør med fordommer og viser hva det er som gjør Fjordland så næringsrikt. Ill foto: Fjordland

Ferdigmatindustrien omgis av mange myter. Mange tror at når noe går raskt må noe ha gått tapt underveis. Slik er det nødvendigvis ikke. I en ny reklamefilm røper Fjordland «hemmeligheten».

Gode råvarer, en vakumeringspose, vann og varme er det enkle svaret. Sous vide kalles tilberedningsmetoden på fagspråket.

annonse:

– Vi pakker råvarer som kål, gulrøtter, kjøtt og fisk i poser. Posene vakumeres ved at luften trekkes ut og forsegles. Deretter varmer vi posene med de gode råvarene i vann. Slik bevarer vi smaken og alle de gode næringsstoffene like bra som om du hadde laget akkurat den samme maten hjemme på ditt eget kjøkken og ingenting forsvinner i kokevannet, forteller Fjordlands ernæringsfysiolog Torill Emblem Nysted. – Fjordland tilsetter heller aldri konserveringsmidler.

Påstanden om at sous vide- ferdigmaten fra Fjordland er like næringsrik som hjemmelaget er vitenskapelig dokumentert. Matforskningsinstituttene Nofima og Nifes (Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning) har utført en lang rekke analyser av middagene.

– De analyserte middagene fra Fjordland er like næringsrike som tilsvarende hjemmelaget mat, forteller Ida Synnøve Grini, rådgiver mat og helse i Nofima.

– Middagsproduktene i undersøkelsen inneholder de næringsstoffer en kan forvente skal komme fra et normalt middagsmåltid. De analyserte rettene fra Fjordland kan dermed inngå som bidrag til middagsmåltider i et sunt og variert kosthold på linje med tilsvarende hjemmelagde retter, avslutter Grini.

 

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo