Dette bør du tenke på før du flytter!

Er du på boligjakt? Se boligkjøpetipsene fra Krogsveen


ILL.FOTO: Krogsveen
ILL.FOTO: Krogsveen

Nærmiljø

 • Hvordan er nærmiljøet? Skolekrets, naboer og nærmiljø er ofte like viktig for trivselen, som selve huset. Mange får raskt sterk tilknytning til området de bor i. Krogsveen sin erfaring, er at det ikke er noe i veien for å banke på hos naboene i forbindelse med visning for å høre mer om nabolaget.

  FOTO: Vichaya Kiatying-Angsulee
  FOTO: Vichaya Kiatying-Angsulee

Fremtiden

 • Hvor er vi om fem år? Hvilke kvaliteter er viktig litt frem i tid? Vil det da være viktig å ha en egen kjellerstue der barna kan herje? Vil det være behov for flere soverom? Eller vil det være viktig å ha alt samlet på én etasje? Det kan være en nyttig øvelse å tenke igjennom dette før valget om ny bolig tas.
 • Hvor lenge skal vi bo her? Dersom neste bolig er et sted dere ønsker å slå dere til ro i på lang sikt, vurder boligens utviklingspotensial. Eventuelt om det er et område der dere har råd til å kjøpe dere «opp» i senere. Som regel får en bedre råd jo eldre en blir, og kriterier til boligen endrer seg. Da kan det være greit å ha mulighetene åpne for forbedring, for eksempel gjennom å bygge ut, pusse opp eller endre boligens planløsning.
 • Hvilke andre større kostnader har vi fremover? Mange knytter store deler av sin egenkapital opp i boligen, noe som i de aller fleste tilfeller er en god investering. Særlig hvis du skal bo i boligen over lengre tid, og vil få større romslighet i økonomien over tid. Vurder like fullt om dere fremover ønsker å kjøpe hytte, båt eller andre ting som utgjør større kostnader.

Hverdagen

annonse:
 • Hvordan ser hverdagen ut? For mange står valget mellom stor bolig og fin utsikt et stykke utenfor sentrum – eller mindre bolig og sentral beliggenhet. Tenk nøye gjennom hva du ønsker å prioritere, og hvordan hverdagen frem og tilbake til jobb og andre aktiviteter vil være i den boligen du vurderer.

Oppussing

 • Er vi rustet for oppussing? Det kan være en god investering å kjøpe boliger med behov for oppussing. Hvor mye kan dere gjøre selv? Hva er realistisk at dere får til? Hvem kan dere eventuelt engasjere for å få hjelp? Hva er realistisk tids- og kostnadsramme for et slikt prosjekt?
 • Bruk god tid. Kjøp av bolig er for de aller fleste den desidert største økonomiske investeringen gjennom livet. Gode forberedelser er derfor viktig. Gjennom Krogsveens BoligsøkerRegister registrerer du dine ønsker til plassering og kriterier for ny bolig, mens Krogsveen holder oversikt. Det kan være en god måte å orientere seg i markedet på.

Les også:
Sjekkliste for boligen


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo