60 prosent av boliger solgt over takst

Flere visninger i august enn tidligere i år fører til høye salgspriser denne måneden.


Over 60 prosent av boligene selges nå til eller over takst, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

-Det har vært meget høy aktivitet den siste tiden, og meglerne melder om flere mennesker på visning i august enn tidligere i år. Dette gir utslag på salgsprisene. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Norge er nå i august 33.972 kroner, mot 31.339 kroner i juli, altså 2633 kr mer enn i forrige måned.

– Tar man utgangspunkt i prisantydning er antall solgte over prisantydning enda høyere og ligger over 70%. Vi har omsatt 254 boliger i august mot 250 boliger samme måned i fjor, sier Eie-sjefen. Og utsiktene fremover er positive.

annonse:

– Vi befinner oss nå i september, som historisk sett er den måneden med høyest omsetning. Det er ingenting som tyder på at dette ikke vil gjenta seg i år. Både Eies varelager, tempoet i markedet og dagens boligpristall tilsier at vi kan forvente fortsatt høy aktivitet i ukene fremover, sier hun.

Åpnet i Bergen
Det har vært boligprisvekst i alle de store byene i august, og Tromsø skiller seg fortsatt ut med sterkest vekst på 2,5 prosent i august. Dernest følger Bergen, som fikk et eget Eie-kontor denne uken. Eie eidendomsmegling er Norges største privateide, uavhengige meglerkjede.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo