RADIO: Norges Nye Jazzkanal

Om du er glad i jazz og eier en DAB-radio, kan du glede deg over Jazzabit som kringkastes i Oslo og Akershus.


ILLUSTRASJON: JAZZABIT
ILLUSTRASJON: JAZZABIT

Første juledag så en helt ny kanal dagens lys I Oslo. Jazzabit sender jazz døgnet rundt og sikter mot å være Oslos nye rytmiske radio. Mange fikk sannsynligvis en DAB-radio på julekvelden. Da hadde allerede dagen etter muligheten til å glede seg over å finne en ny kanal.

Jazzabit Oslo kringkaster på DAB i Oslo/Akershus fra 25/12 2013.

– Radioformatet speiler universell jazz, fra fortid til nåtid, fra de klassiske rytmene til de moderne breakbeats. Jazzabit skal være Oslos rytmiske radio, sier Leif M. Synnevåg, som er ansvarlig redaktør i den nye kanalen.

annonse:

Jazzabit kringkaster en 24-timers rotasjon med vekt på kvalitet, estetikk og det de kaller livets rytme.

– Vi er ikke så opptatt av hva klokken er, men vi registrerer gjerne forskjellen på dag og natt. Vårt radioformat speiler alle storbyers rytmiske bevegelse – uforutsigbar forutsigbarhet, eller var det omvendt, spør Synnevåg.

Oslo-basert

Jazzabit eies og drives av voiceover-selskapet Voicebox Productions og kringkastes fra Oslo Sentrum. Medarbeiderne i Jazzabit har bred og lang erfaring innen kringkasting, produksjon, og formatering.

–  Her finnes det ingen tilfeldigheter. Vi styres av helt klare formeninger om hvor vårt fokus bør være. Vi valgte det rytmiske radioformatet fordi det ikke eksisterer et lignende radioformat i Norge, sier Synnevåg.

–  Vi har lyttet og studert radiokanaler helt siden mellombølgen. Jazzabit lar seg inspirere av alle store kringkastere og er et unikt  radioformat, avslutter han.

Christian Andersen er teknisk sjef i kanalen, som har slagordet  100% jazz “the goodlookin’ radio”.

Fritt for skurr og forstyrrelser i sending

Når alle DAB-kanaler kommer på lufta blir det mer enn 35 kanaler å velge mellom i Oslo og Akershus. Det inkluderer de 20 kanalene som sendes på det nasjonale DAB-nettet. DAB gir plass til lang flere kanaler enn på FM-nettet. Sendingene følges av tekst og bilde og er fri for skurr.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: ANBEFALT

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo