2. juni 2020. Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres.

Matlaging for noobs: Hvordan steke biff?

Stek deg en god og mør biff med denne enkle basismetoden.


Godt med mat: Det er enklere enn det ser ut. Ill.foto: Waferboard/Flickr

Av og til ønsker vi å unne oss selv en god middag. Gode middager finnes det mange av, og en av de mest populære for oss her i Norge, er biff. Biff med Bearnaise.

Selv om man har kjøpt inn alt man trenger til et storslagent festmåltid; ris, poteter, grønnsaker, sauser, og en pakke stekeklare biffer, er det ikke garantert at resultatet blir så vellykket som det kanskje kunne ha blitt. Dersom biffen blir stekt feil kan den bli seig eller rå, og det kan gjøre matopplevelsen til en kamp mot både manerer og humør.

Blir du sulten nå?Kos deg med godt mat.Ill.foto: Mark Walker
Blir du sulten nå? Kos deg med godt mat. Ill.foto: Mark Walker

Det finnes mange måter å forberede en biff på, men her kommer en enkel og grei basic oppskrift:

annonse:

HUSK: Tilbehøret bør forberedes før du begynner å steke biffen, da dette kun tar noen minutter. Stek potetene, kok risen, skjær opp grønnsakene. SÅ er det biffens tur.

– Bruk en stekeolje som tåler høy temperatur, som for eksempel solsikke- eller rapsolje. Smør funker ikke så bra på veldig høy varme. Hell oljen oppi en godt oppvarmet stekeplate, og vent til smøret blir nøttebrunt. Sleng så biffen oppi. Brun den til den får stekeskorpe på alle sider. Pass på at pannen ikke blir for avkjølt, da kan det hende biffen blir kokt istedenfor stekt. For å holde på varmen, kan det være lurt å ha et par biffer i pannen samtidig.

Liker du biffen medium stekt: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden, snu biffen og stek til det samme skjer på den andre siden.

Eller er den best godt stekt: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme. Deretter etterstekes den i omtrent 4 minutter på hver side over svak varme. (denne metoden er vår favoritt).

Gratulerer, du har nå forhåpentligvis stekt deg en vellykket biff! Sett deg nå ned og nyt mesterverket ditt.


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!