Vi kjøper mye mer enn vi klarer å spise

En tredjedel av all mat som produseres går rett i søpla. Med kampanjen «1 for 1» maner KIWI til kamp mot matkasting.


FOTO: Anders Martinsen
FOTO: Anders Martinsen
FOTO: Anders Martinsen

I løpet av 2014 kommer hver og en av oss til å kaste 50 kilo mat. Store kvantumsrabatter påvirker kundene til å kjøpe mer mat enn de kan spise, mener vi. En tredjedel av all mat som produseres går rett i søpla. Med kampanjen «1 for 1» maner KIWI til kamp mot matkasting.  

– Man skal ikke kaste mat, det er en av våre viktigste barnelærdommer, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy. -Matsvinn er en av dagligvarebransjens største moralske utfordringer. Vi bør ikke bruke kvantumstilbud til å presse kundene til å måtte kjøpe mer enn det de trenger for å få en god deal.

I stedet for å påvirke forbrukerne til å kjøpe mer av en vare for å få bedre pris, senker KIWI nå prisene på flere typiske ”3 for 2-varer” og andre varer du kjøper ofte.

annonse:

Undersøkelser viser at folk flest er opptatt av å redusere matkasting. I England har dagligvaregiganten Tesco kuttet ut tilbud som 3 for 2 fordi de mener det øker matsvinnet for forbrukerne. KIWI håper kampanjen vil starte den samme debatten i Norge.  Å kjøpe mer enn det man trenger er dumt – både for helsa, lommeboka og miljøet.

Vi oppfordrer våre konkurrenter til å ta ansvar og kutte ut kvantumsrabatter på mat. Dagligvarekjedene har et førsteansvar for å hjelpe forbrukerne med å få ned matkastingen. La 2014 bli et år fritt for hamstringsrabatter!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo