Sammen for alltid?

Her er syv gode råd for å få forholdet til å vare!


Ill.foto: Hamza Butt.

Hvor mange par har vel ikke lovet hverandre sin fremtid, for så å endre mening på en eller annen måte underveis? Her har vi samlet noen tips som kanskje kan hjelpe dere på veien mot en felles fremtid.

Alder ingen hindring når man er sammen for alltid: Kjærleik er for alle
Alder ingen hindring: Kjærleik er for alle

1. Snakk sammen. Da mener vi ikke “Den dype samtalen”, men helt vanlig hverdagssnakk. Om økonomi, samfunn, nyheter, hva som helst! Vær åpen og by på dine tanker. Vær interessert i hverandre. En fin øvelse man kan gjøre for å bli flinkere til å snakke sammen, er å sitte på en restaurant i et par timer, og bare se på, og snakke om menneskene som går forbi.

2. Skap noe sammen. Alt fra å dagdrømme sammen om fremtiden til å skape hendelser som vil føre til felles minner. Dra på turer! Som Stormberg sier -“Små turer er også store” – en tur med Stena Line, eller Harrytur til Sverige regnes også som turer!

annonse:

3. Tull og tøys! Ha humor, tål en spøk og le masse! Det er viktig, både i et forhold og ellers i livet. Lev livet som en glad person, da trives både du og dine medmennesker bedre. For eksempel – føler du deg ufresh en dag, gjør noe gøy ut av det, slik som disse norske jentene har gjort!

4. Tør å være barnslig. Liker du å se på Disney-filmer i sofaen med dyna rundt deg, eller å lage teppehytte i stua med spisebordstolene? Ikke skjul det, foreslå å gjøre det sammen! Alle mennesker er barnslige på sin måte, og snakker dere sammen finner dere nok en felles barnslighet dere kan dele på.

5. Gi ros! Her skiller vi mellom ros og komplimenter. Man glemmer ofte de dagligdagse kommentarene som ” Takk for at du tok ut av vaskemaskinen”, “Så bra du husket å mate katten”, “Oi, så koselig du har gjort det her!”.

6. Respekter hverandres interesser. Er typen din veldig interessert i trylling? Har dama di en steinsamling på badet? Vær engasjert og lær litt om den andres interesse. Ingenting er teit, og hva er vel ikke koseligere for typen enn om du blir med når en kjent tankeleser kommer til byen? Eller at typen blir med deg når du vil på fossiljakt i skauen.
Kommer de til å være sammen for alltid? Tiden vil vise.

7. Ta på hverandre. Her mener jeg ikke vill klåing, men et stryk på ryggen når dere går forbi hverandre, en hånd på kneet når dere sitter sammen, en arm rundt nakken når dere ser på film.

 BONUSTIPS: Vil du bli en generelt bedre person – sjekk ut denne!

 


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo