Ansatte ved solarium må ha sertifikat


Norsk Test har utviklet en sertifiseringsordning samt et nasjonalt register for ansatte ved norske solarium. Fra 1. januar 2014 må virksomheter som tilbyr solarier til kosmetisk formål være betjent av personer over 18 år med tilstrekkelig opplæring.

Det nye systemet ble presentert for Statens strålevern i forrige uke, og består av en frivillig nettbasert opplæring og en obligatorisk solarieprøve. Prøven er nå tilgjengelig på hundrevis av testsentre landet rundt. For mer informasjon, sewww.solarieprøven.no.

«Tone-Mette Sjømoen, seksjonssjef i Statens strålevern, sier hun er meget godt fornøyd med kvaliteten på opplæringen og prøven som Norsk Test har utviklet. Opplæringen gir ansatte kunnskapen de trenger for å veilede i riktig bruk av solsengen og legge opp en individuelt tilpasset solingsplan. Solarieprøven tester om de ansatte har den nødvendige kunnskapen. Det nye betjeningskravet skal gi folk mulighet til å få god veiledning i solariebruk, inkludert veiledning om de risikofaktorene som finnes.»

annonse:

Statens strålevern ser på testsystemet som et godt verktøy for å kunne dokumentere at betjeningen har fått tilstrekkelig opplæring ved at de avlegger og består Solarieprøven.

Norsk Test har fra sitt hovedkontor i Kirkenes utviklet en rekke nasjonale sertifiseringsordninger. Gjennom om lag 400 testsentre over hele landet har vi hatt ansvar for mange hundre tusen tester innen ulike ordninger som bl.a. Datakortet, Båtførerprøven og Autorisasjon av Finansielle Rådgivere.

«Vi er stolte av å ha fått til denne avtalen og ser på det som en annerkjennelse av vår kompetanse og fleksible løsninger for sertifisering» sier Bernt Nilsen.

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo