-Norge trenger yrkesfaglærte

Det har blitt en økt etterspørsel etter personer med fagbrev. Norsk Fagskole


Norsk Fagskole – gir kompetanse til ufaglærte
Regjeringen publiserte i fjor at frem mot 2030 vil det bli økt etterspørsel etter folk med fagbrev fra videregående skole. Norsk Fagskole ser alvorlig på dette og ønsker som en kompetansebedrift å hjelpe ufaglærte å få dokumentert sin kompetanse. De er i dag en leverandør av kurs innen anlegg- og bygge bransjen og fokuserer nå for fult på teori til de som ønsker Fagbrev innen de fleste felt.

-Norsk fagskole fokuserer på kompetanseheving som er god samfunnsøkonomi. Vi må slippe folk til der de har naturlig interesse og forutsetninger. Vi ønsker å være et talerør for de som ønsker å dokumentere sin kompetanse men ikke vet hvor de skal henvende seg. – Sandra Wang, Fagbrevansvarlig i Norsk Fagskole.

Dagens mediebilde har vært dekket av mangel på yrkesfaglært kompetanse og innen få år er det et behov for flere med fagbrev innen helsefag, barn- og ungdom og salg og service. Det er ikke alltid like lett å nå ut til de riktige kanalene for å møte målgruppen, nevner Sandra Wang og gir klar beskjed om at det bare er å kontakte Norsk Fagskole for karriereveiledning.

annonse:

Snarvei til offshore med Riggerkurs på tre dager
-Vi har masse erfaring innen ulike bransjer og vet hva som rører seg. Vi er kursleverandør til NAV og har opparbeidet mye kunnskap om hvor skoen trykker. Kanskje får vi også fokus på hvor viktig kompetansen vil bli i fremtiden. Offshorejobbene er på tur nordover og da må vi være klare. Har vi ikke kompetansen får vi ikke jobben. Se på noe så enkelt som et Riggerkurs, 3 dager på kurs og du har tatt en snarvei inn i offshoreyrket. – Ørjan Woye, Salgssjef i Norsk Fagskole.
Byggenæringen landsforening har publisert en rapport til Regjeringen om hvordan man skal få seriøsitet inn i bygge- og anleggsbransjen, her spiller dokumenterte kvalifikasjoner en viktig rolle. Norsk Fagskole tilbyr kurs innen stropp/anhukerkurs, våtromskurs, Asbest sanering, ADK og Anleggsmaskinfører som er noen av kursene som er relevant for dagens bygg- og anleggsbransje.

Norsk fagskole

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo