Nå flyr Kjos med biodrivstoff

(11. november 2014) I dag gjennomfører Norwegian den aller første flygningen med biodrivstoff i Norge.


Miljøvennlig: Norwegiansjef Bjørn Kjos hadde med seg klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft om bord denne uvanlige – og svært viktige – flygningen mellom Bergen og Oslo. Foto: Norwegian Air Shuttle ASA

Norwegians flygning DY631 fra Bergen til Oslo tok av i ettermiddag med nesten 50 prosent biodrivstoff på tanken. Dette tilsvarer over 40 prosent mindre utslipp enn en gjennomsnittlig flytur med vanlig drivstoff.

Norwegiansjef Bjørn Kjos har med seg klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft om bord denne uvanlige – og svært viktige – flygningen mellom Bergen og Oslo. Det nye Norwegian-flyet med registrering LN-NIF, er fylt med bærekraftig drivstoff og vil slippe ut totalt 3178 kg tilsvarende 40 gram per passasjerkilometer. Eldre fly med tradisjonelt drivstoff slipper ut 5786 kg tilsvarende 74 gram per passasjerkilometer på den samme strekningen.

– En viktig milepæl
– I Norwegian er vi svært opptatt av å gjøre alt vi kan for å gjøre luftfarten mer miljøvennlig. Norwegian har som klart mål å redusere CO2-utslipp med 30 prosent per passasjer i perioden 2008 til 2015. Det viktigste miljøtiltaket er nye fly, og Norwegians flåte er blant de nyeste og mest miljøvennlige i Europa. Men nye fly er ikke nok. Bærekraftig biodrivstoff er også et viktig tiltak. Denne flygningen med biodrivstoff fra Bergen til Oslo er derfor en viktig milepæl i bransjens felles arbeid for å gjøre bærekraftig biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

annonse:

Gjennom utvikling av ny teknologi og rammebetingelser som gir gode incentiver til at flyselskapene skal investere i miljøvennlige alternativer, ønsker Norwegian å bidra til å gjøre luftfarten karbonnøytral innen 2050.

 


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo