Lager dekk av ugress!


FOTO: Continental Dekk Norge

Nå kan ugresset i hagen din bli til noe nyttig. Dekkfabrikanten Continental eksperimenterer med bildekk laget av løvetann.

Continental Dekk står på randen av et gjennombrudd med sitt utviklingsprosjekt for gummi laget av løvetann. I de senere årene har Continental, sammen med Fraunhofer Instituttet i Aachen, klart å produsere høyverdig gummi fra løvetann i laboratoriet.

FOTO: Continental Dekk Norge
FOTO: Continental Dekk Norge

– Vi investerer stort i dette prosjektet fordi vi er overbevist om at det vil være i stand til ytterligere forbedre vår dekkproduksjon i det lange løp. Produksjon av gummi fra løvetann er langt mindre væravhengig enn produksjon fra gummitrær, og sist, men ikke minst; løvetann kan vi plante nær sagt hvor som helst. Vi kan dyrke avlinger med løvetann nær våre produksjonssteder, og dermed spare miljøet på grunn av langt mindre logistikk, forklarer Nikolai Setzer hos Continental.

annonse:

De første testdekkene med gummi laget av løvetann er planlagt testet på vanlige veier.

– Vi har bygget opp en stor kompetanse innen løvetanndyrking de siste årene, og gummien produsert fra løvetann er faktisk mer robust enn gummien fra gummitrær. Med denne teknologien tar vi et langt steg mot vår mål om å produsere dekk helt uten bruk av fossile materialer, sier Frank Larsen, teknisk sjef hos Continental Dekk Norge.

 

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo