Krasjer mest, sjekker minst

En ny undersøkelse viser at kun 6 av 10 bileiere under 30 år følger med på om de er innenfor den avtalte kjørelengden som er oppgitt i bilforsikringen.


ILL-FOTO: Storebrand
ILL-FOTO: Storebrand

En ny undersøkelse viser at kun 6 av 10 bileiere under 30 år følger med på om de er innenfor den avtalte kjørelengden som er oppgitt i bilforsikringen.  – Følg med! Det lønner seg og det er fort gjort å sjekke, er oppfordringen fra Storebrand.

Skal du ut på langtur med bilen i sommer, er det lurt å sjekke hvor langt bilen din har kjørt før du reiser. På bilferie løper kilometerne raskt, og det er viktig å passe på at du er innenfor kjørelengden du har oppgitt til forsikringsselskapet.

De som krasjer mest, følger dårligst med

annonse:

Folk generelt og spesielt de over 50 år er flinke til å følge med på kilometerstanden. Hele 9 av 10 av bileiere i denne aldersgruppen følger med. Blant bileiere under 30 år er det derimot bare 6 av 10 som gjør dette.

– Yngre bileiere er dessverre oftere involvert i ulykker med bil enn de eldre. De unge bør derfor være ekstra påpasselige med å følge med på at de er innenfor oppgitt kjørelengde, sier Petter Berg, fagsjef i Storebrand.

Er uhellet ute og du har kjørt lengre enn du har avtalt, vil dette medføre reduksjon i erstatningen fra forsikringsselskapet. Hvis det viser seg at du overskredet avtalt kjørelengde og den faktiske kjørelengden din ville kostet 20 prosent mer, vil du kunne få 20 prosent i mindre i erstatning.

– Å glemme å følge med på dette kan bli dyrt hvis en skade oppstår. Vi oppfordrer bileiere til å ta en ekstra sjekk før sommerens bilturer, avslutter Berg.

Når uhellet er ute må man huske å forholde seg rolig. Her er et godt eksempel på hvordan man ikke skal opptre:

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo