KÅSERI: Hvordan feire 17. mai

Underholdende kåseri om hvordan småbarnsforeldre opplever grunnlovsdagen.


Foreldre

Dagens huskeliste: Minstemann skal på pølsefeiring i den gamle barnehagen før han skal være solsikke i blomstertoget i Bjerkelunden klokka 15. Tvillingene skal gå i tog til alle lokale eldresentre før det er leker og kos på skolen. Der skal du være aktivitetsleder med stort og overordnet ansvar for sette-hale-på-eselet. En betydelig forfremmelse fra sekkeløpet i fjor. Tenåringsdattera skal opptre med dansegruppa  i Spikersuppa og etterpå skal dere bli med og se at nevøene dine vinker til kongen. Kona skal ha lunsj med venninner på balkongen. Glem ikke for all del flaggheisingen klokka null-ni sharp, og at bikkja må luftes før klokka 10. Svigermor har brukket benet og må hentes når hun skal til sin svigerinne på formiddagskaffe og du må huske på at naboen må få kjeft for å ha lempet kattemøkk over tujaen.

Du står opp i god tid og kjører minstemann til barnehagen i fullt solsikkekostyme. For å spare tid plukker du med deg tvillingene, for de skal jo allikevel et eller annet sted. På vei til barnehagen kommer du på at de hersens flaggene ligger hjemme. Når du kommer hjem har bikkja bæsjet inne, siden den ikke fikk tur før klokka 10. Du tørker opp avføringen, heiser flagget og setter deg i bilen igjen. Du rusher direkte til skolen og setter av tvillingene. “Jeg kommer og ser på toget når jeg har satt av Sivert i barnehagen”.  Plutselig ringer kona og sier at svigermor står og venter utålmodig. Du får også kjeft for å vitse om at svigermor alltid er utålmodig mens du svinger inn i Vollsveien. Der treffer du på et helt barnetog, og må kjøre over Røa for å komme til svigermor. Når du plukker henne opp påpeker hun at minstemann har et flott solsikkekostyme. Pokker, han skal jo i blomstertoget. Eller var det barnehagen?

annonse:

På vei til Røa kjører du innom naboen og tar en formiddagskaffe, han har visst fått en betydelig forfremmelse. Svigermor lener seg på tujaen og faller oppi kattemøkka som har gjemt seg der.  Du rusher videre og vinker til tvillingene som går i tog. Så flotte de var, de eneste i hele korpset uten instrumenter. Eller uniform for den saks skyld. Festdrakt er en slags uniform da, så kona må godkjenne den. Bikkja luftes på vei til Karl-Jo for å se brødre og nevøer. Tenåringsdattera sover, så blir ikke noe danseopptreden for alle lokale eldresentrene. Du får ihvertfall deltatt på pølsefest på balkongen, vinket til sekkeløpet i blomstertoget, hatt formiddagskaffe hos naboen og hans venninner, og kjeftet for svigermor for å ha ødelagt tujaen, før du drar inn til Spikersuppa med bikkja for å sette hale på kongen.

Barn
Bli vekket og påkledd. Gå i tog og rope hurra. Få godtepose. Spise pølser og is. Søle is på skjorta, eventuelt på sko, hår, bukse, kjæledyr og søsken. Best day ever!

Ungdom
På med konf-dressen, da blir’u fresh. Ut på byen med gutta. Det var da forbanna mye mennesker her i dag da. Ingen i gjengen har booka bord noe sted. Blir Lofoten Fiskerestaurant i år også da, selv om ingen av gutta liker fisk. Dyrt var det også. Alt var bedre som barn.

Russ
Sov ut etter russefrokost eller en natt med rabalder og flatfyll. Senere kan du ta turen ned til sentrum for å lete etter mobiltelefon og venstre sko. Klarer du listen over ting som er vanskelige å si når du er full, kan du putte en knute til i russelua.


Del saken med noen som trenger det!

Gilbert

Hallo! Grunnlegger og redaktør her i huset.
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo