-Håper alle byer får en slik

Sykkelheisen i Trondheim går seiersgang på sosiale medier.


Trampe SKJERMDUMP - Youtube.com
Trampe SKJERMDUMP - Youtube.com

Sykkelheisen i Trondheim går seiersgang på sosiale medier. Den nye versjonen av heisen åpnet i 2013, og nå blir tiltaket omtalt som genialt av sykkelentusiaster over hele verden. SKJERMDUMP: Youtube.com

Den nye sykkelheisen ble åpnet for ett år siden, i juni 2013, og frakter årlig mellom 20 000 og 30 000 syklister opp Brubakken i Bakklandet i Trondheim. Det originale sykkelheisen ble oppfunnet og bygd av Jarle Wanvik i 1993.

Eierselskapet Design Management AS vil flere beboere i området benytte sykkel siden Trampe sparer dem for den fysiske belastningen den 25 meter høye stigningen som Brubakken byr på.

annonse:

Fram til 2010 kostet det penger å benytte sykkelheisen, men såfåsfås GRATIS.

Sykkelheisen fungerer som et skitrekk hvor brukeren plasserer høyre ben på en fotplate. Fotplaten trekkes så oppover bakken i en skinnegang. En vanlig feil blant turister og førstegangsbrukere har vært at de ikke holder høyre ben utstrakt og bøyer seg forover. Dette gjør det vanskelig å holde balansen og kan føre til at de faller av.

På nettsamfunnet Reddit omtalte brukere fra hele verden konseptet med sykkelheis som genialt og engasjerende. -Dette er genialt, og vil motivere mange pendlere til å velge sykkelen framfor bil eller kollektivt. Jeg håper virkelig alle byer får en slik sykkelheis, fortalte en bruker på Buzzfeed.com. I dag er patentet rundt sykkelheissystemet delvis eid av et fransk selskap som ønsker å sette opp tilsvarende sykkelheis i Paris.

Fakta om sykkelheisen Trampe:
Byggår: 1993 og 2012
Lengde: 130 meter
Hastighet: 1,5 – 2 m/s
Antall syklister:  20 000 – 30 000 p/år

Se video av sykkelheisen:

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!

Lignende post:

Mer fra: Aktuelt

Les også:

Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo