Halvparten av oss er litt på jobb i ferien

Kobler du helt av i ferien, eller er du litt tilgjengelig for jobben?


Noen er alltid tilgjengelige: Men klarer kanskje å koble av likevel? Ill.foto: Novasol

Hele 55 prosent sender e-post, ringer eller har andre former for jevnlig kontakt med jobben i ferien. Det viser en fersk undersøkelse YouGov har gjort for Novasol, Europas største utleier av privateide feieboliger.

I Tyskland og Nederland er det bare rundt 20 prosent som har like tett kontakt med jobben i ferien, viser tall fra Novasol. Svenskene har litt mer kontakt. Ifølge en tidligere YouGov-undersøkelse har 33 prosent kontakt ofte eller av og til med jobben gjennom ferien.

– Nordmenn ser ut til å være mer tilgjengelige enn de fleste, og vi logger oss sjelden eller aldri av. Selv ikke i ferien, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig i Novasol Norge.

annonse:

Tilgang til internett og trådløst nettverk blir stadig viktigere når vi leier hytter eller ferieboliger.

– Det spiller ingen rolle om det er en hytte langt inne i fjellheimen. Folk ønsker de samme mulighetene for å være pålogget som om de var på et hotell, sier Pia Buen.

Flere smarttelefoner

Øistein Eriksen i mobilselskapet One-Call mener det er flere grunner til at nordmenn har mer kontakt med jobben i løpet av ferien enn mange andre.

– Først og fremst handler det om at vi har kommet lenger når det gjelder teknologi. Hele ni av ti nordmenn har i dag en smarttelefon som fungerer som en liten PC. Det gjør det enklere å holde seg oppdatert og være tilgjengelig, sier Eriksen.

Han mener vi har blitt langt tryggere på vår databruk og internettbruk, også i utlandet.

– Bevisstheten rundt priser og datapakker gjør at nordmenn velger å være på nett også i ferien. Vi sjekker innboksen, sosiale medier og nyhetsmedier til alle tider på alle steder. Før kjøpte vi tre dager gamle norske aviser i Syden, nå leser vi helt ferske nyheter på nett, sier Eriksen.

I felleferien i fjor opplevde mobilselskapet nesten en firedobling av databruken blant kundene som befant seg i utlandet.

– Den voldsomme økningen skyldes at mange velger å kjøpe en datapakke som kan brukes i hele ferien. Vi regner med at denne trenden vil fortsette, sier One-Call-sjefen.

Kobler av

Kvinner er mindre tilgjengelige enn menn i ferien.

– Kvinner kobler mer av enn menn, viser det seg. Hele 53 prosent av kvinnene svarer at de aldri har kontakt med jobben i ferien. Kun 38 prosent av mennene svarer det samme, sier Pia Buen i Novasol.

Omlag halvparten av ferieboligene Novasol leier ut i Norge har tilgang til Internett.

– Det er en økende etterspørsel etter boliger med internett. Av de 40 000 ferieboligene vi leier ut i Europa, har hele tre av fire tilgang til internett. Vi ser at dette blir viktigere og viktigere for folk, sier Buen.


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo