ENDELIG: Pokémon på ordentlig! Så nerd at det er kult

Kommer til neste år. Selskapet bak Ingress annonserer Pokémon GO.


På ordentlig: Det bor en Ash Ketchum i oss alle. Skjermdump: The Official Pokemon Channel / Youtube

Niantics forrige spill, Ingress, benytter seg av mobilens innebygde GPS og Google maps for å lage en simulert verden (et kart) hvor brukeren beveger seg rundt for å samle poeng, krige mot fiender og overta portaler/områder. (Det er mye mer enn det, men slik er kortversjonen). I det nye spillet fra Niantic har de tatt konseptet med simulert virkelighet videre og alliert seg med japanske The Pokémon Company. Sammen har de hentet fram de fantastiske fantasifostrene som var mer populære enn Backstreet Boys på slutten av 90-tallet.

Trailer på Youtube
I traileren til The Official Pokemon Channel ser vi flere kjente pokemon-figurer fra Gameboyens tid. Det ser ut til at utviklerne i utgangspunktet har basert seg på originalspillene Rød og Blå (og Gul). Dette kan bli svært bra og vi gleder som de ungene vi var i 1999.

Dessverre skriver Pokemon.com at spillet lanseres først i 2016. Buhuhu.

annonse:

Se traileren:

Når det gjelder hvordan spillet vil se ut i praksis, er vi usikre, men vi kan anta at spillet baserer seg på augmentet reality. Vi drømmer om at Pokemon GO vil benytte kamerat på smarttelefonen for å simulere 3D-animerte pokémon i den virkelige verden. Dette hadde vært grådig gøy å kunne se en pikachu løpe nedover Tollbugata eller en Snorlax som sover midt på Torgallmenningen.

For å være helt ærlig, vet vi ikke spesielt mye om dette spillet ennå, annet en hva traileren til The Official Pokemon Channel på youtube forteller oss. Du kan lese mer om planene for Pokémon GO på Pokemon.com.

“Gotta’ huske navnet på them all”
Hvor mange pokémon kjenner du igjen fra artikkelbildet? Vi kjenner igjen både Blastoise, Meowth, Ekans, Marowak (eller Cubone?), Diglett og Geodude. Sjekk forresten Name the Pokémon Quiz fra Jetpunk.com. Her skal du skrive inn så mange av de originale pokémonene(nene) du husker i løpet av 10 minutter. Lykke til!

Trykk på bildet for å gå til quiz-siden. SKJERMDUMP: Jetpunk.com
Trykk på bildet for å gå til quiz-siden. SKJERMDUMP: Jetpunk.com

Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!
Velg artikkeltype:
Kunnskapsquiz
Spørsmål på rekke og rad. Velg det riktige svaret og vinn heder og ære resten av livet.
Tekst og foto
Last opp artikkel, kronikk eller pressemelding. Kan inneholde bilder.
Liste
Lag en liste over hva som helst!
Meme
Last opp egne bilder for å lage klamme memes.
Video
Klipp fra Youtube eller Vimeo