2. juni 2020. Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres. 2. juni 2020 Siden oppdateres.

-Dashcam er i ferd med å ta skikkelig av

Salget av dashcams tar av, melder Lefdal.


ILL.FOTO - Lefdal
ILL.FOTO - Lefdal

Sosiale medier renner over av levende bilder fra trafikkhendelser, tatt med små kameraer festet inne i bilen. – Salget av dashcams er i ferd med å ta skikkelig av, sier Lefdal-sjef. (Ill.foto – Lefdal Elektromarked)

Bruken av dashbordkamera – fastmonterte kameraer som filmer kontinuerlig mens man kjører – er allerede meget utbredt i flere land i Europa. Noen som allerede har tatt i bruk dashcams i Norge er politiet. De benytter slike kameraer i sine sivile biler, blant annet for å dokumentere hastighet.

Også vanlige nordmenn har kastet seg på bølgen, og iløpet av sommeren har salget av dashcams hatt en merkbar økning. – Vi merker en klart økende interesse for denne typen produkter og stadig flere er innom våre varehus og spør etter slike kameraer. Noen ønsker å dokumentere hendelser i trafikken mens andre kun ønsker å ta opp ting for moro skyld i ferien, sier innkjøpssjef Erik Rosenlind i Lefdal Elektromarked.

annonse:

Billige og brukervennlige
– Bruken er relativt enkel og man kobler de små kameraene rett i strømuttaket/sigarettenneren for så å skru den på som vanlig. Når det gjelder selve bruken så krever enkelte av modellene at man skrur dem på aktivt selv mens andre skrur seg automatisk på idet man starter bilen. I tillegg finnes det modeller som har bevegelses-sensorer som merker at bilen er i bevegelse og skrur seg av og på etter det, sier Rosenlind. Prisene for slike kameraer varierer utifra bildekvalitet og lagringsevner, men i hovedsak er det mulig å finne gode kameraer mellom 1.000 og 2.500 kroner.

– Det man har sett i andre land er at bilførere får billigere forsikring dersom de monterer opp et slikt produkt i bilen. Skulle slike regler også bli innført her hjemme kan salget komme til å ta skikkelig av, avslutter innkjøpssjefen.


Del saken med noen som trenger det!

Redaksjonen

Skriver alt og vet alt. Send oss en melding da vel!