Fantastico: Denne kebaben er så god at du dåner. Ill.foto: Nettmagasinet FP
Fantastico: Denne kebaben er så god at du dåner. Ill.foto: Nettmagasinet FP

OPPSKRIFT: Hjemmelaget kebab i særklasse


Selv verdens fulleste sjømann klarer å lage denne superkebaben!

I løpet av få minutter kan du lage en kebab i pita hjemme i ditt eget (eller noen andres) kjøkken. Med ingen kokkekunnskaper går dette allikevel som en lek! Sjekk ut ingredienslisten og den superenkle oppskriften.

Ingredienser:
1 boks mais
1 stk. medaljong Kanda kebabkjøtt
Rømmedressing eller hvitløksdressing
Chilidressing
Kinakål (Dette er faktisk en salat, og ikke kål).
Løk eller rødløk
Agurk
Paprika

Kebab i pita:
Eldorado pitabrød (Gode og rimelige pitabrød som ikke faller fra hverandre bare du ser på de.

Kebabtallerken:
Pommes frites

kebab01

Det beste kebabkjøttet

Noe av det viktigste for å virkelig få til «ute på byen»-smaken er å velge riktig kebabkjøtt. Kanda leverer kjøtt til storhusholdninger, og flere kjente kebabsjapper (les: kebabrestauranter) benytter Kanda som leverandør. Kanda Kebabkjøtt er tilgjengelige for vanlige forbrukere gjennom utvalgte Meny-butikker på Østlandet. Kjøttet selges i pakker alá 8 medaljonger (ser ut som hamburgere), og koster om lag 150,- totalt. Én medaljong veier omtrent 120 gram, og holder til en litt småspist person. Vi kjøpte pakken med Kanda kebabkjøtt på Meny CCVest i Oslo. Om din nærmeste Menybutikk ikke fører produktet, kan du sikkert spørre om de kan ta det inn.

Den riktige sausen
Flere av de kjente restaurantene blander sin egen saus, men mange leverandører selger sauser til kebab. Vi har ikke testet Kanda sine dressinger eller sauser, men endte opp med å teste litt forskjellig. Vi kan anbefale Heinz Hot Chili saus som rødsaus og SalatMestern Hvitløksdressing fungert som hvit saus, om du er ute etter «Bislett Kebab»-feelingen.

kebabmiddag2Superbasic – slik gjør du:

Steg 1:
Kjøttet varmes eller stekes i stekepanne. Bruk stekespade eller Hackit for å hakke medaljongene opp i småbiter.

Hakk opp kinakålen og skjær opp andre grønnsaker som agurk, paprika.

Steg 2:
Velg om du vil lage kebabtallerken eller kebab i pita.
2a: Varm opp pitabrødene i brødrister.
2b: Stek pommes frites

Steg 3:

Steg 4:

Maten er servert! Enjoy!

kebabmiddag3

 

Om du føler for å prøve noe mer avansert – sjekk ut disse oppskriftene:

 


PRO TIP:

kebabmiddag5

Bidra?

Har du noen knallgode kebabtips? Et hjemmelagd brød eller en himmelsk saus? Skriv i kommentarfeltet på facebook, eller send oss en e-post da vel!

 

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: