drikkeleker

REGLER: Drikkeleken Busstur


En kjent og kjær drikkelek er Busstur, Bussruta eller som Johanna sier «Tøm Bussen». Her har vi laget en enkel oversitk over hvordan denne drikkeleken foregår.

Forberedelse
Finn eller stjel en kortstokk. Denne skal stokkes, og kort legges deretter ut på egnet flate med baksiden opp. Legg ut så mange kort at du kan lage en pyramideform (som vist under). Bestem selv hvor mange kort som skal være i hver rekke.
Den mest edru deltakeren fungerer som dealer, og forsøker å sørge for at hver spiller får utdelt 5 kort (igjen åpent for variasjon).

Slik foregår spillet
Dealeren snur et kort nederst i pyramiden, og deltakerne legger på kort med lik verdi. Altså, om kortet på bordet er kløver 5, kan deltakerne legge på både ruter 5, spar 5 og hjerter 5.
For hvert kort man legger på kan man gi slurker til en annen spiller. Antallet slurker bestemmes fra hvilken rad kortet ligger i. Dealeren fortsetter å snu kort, og drinker fordeles helt til alle kortene på bordet er snudd. Den spilleren som sitter igjen med flest kort på hånden når spillet er over – må ta bussturen.

busstur

Når taperen på må ta bussturen:
Kortbunken stokkes igjen og deles ut i pyramideform med forsidene ned.
Den uheldige spilleren må snu et kort i hver rad, og starter nederst i pyramiden. Om kortet spilleren snur er et bildekort: Knekt (J), Dame (Q) eller Konge (K) – evt. Ess (A), for de som regner dette som et bildekort, må spilleren gjøre et eller annet (Styrte drinken, ta ti slurker etc).
Hver gang spilleren treffer på et bildekort, må spilleren starte på bunnen av pyramiden igjen, og kortene byttes ut med nye ukjente kort.
Bussturen er kun over om spilleren kommer seg helt til øverste kort uten å treffe på et bildekort.

Simsalabim, salafyll.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: