EuroPride2013 FOTO: Petter Rud-Johansen/Oslo Pride
EuroPride2013 FOTO: Petter Rud-Johansen/Oslo Pride

-Vil trekke europeere til hovedstaden


Idag ble de nye hjemmesidene til Europride 2014 lansert, og daglig leder av Skeive dager/Oslo Pride, Stein Runar Østigaard forteller at de har siktet seg inn på et internasjonalt publikum.

– Å arrangere EuroPride betyr flere folk, mer oppmerksomhet, større og flere fester og debatter. Alt blir større og viktigere. Og kanskje blir EuroPride 2014 i Oslo spesielt viktig nå som vi ser at lhbt-rettigheter er på vikende front i flere europeiske land, som i vårt naboland Russland. Med EuroPride har vi, Oslo Pride, Norge og Oslo som by, sjansen til å sette menneskerettigheter ordentlig på den internasjonale agendaen, sier Østigaard.

Hyller VisitOSLO

Daglig leder av Skeive dager/Oslo Pride, Stein Runar Østigaard FOTO: Oslo Pride

Daglig leder av Skeive dager/Oslo Pride, Stein Runar Østigaard FOTO: Oslo Pride

Østigaard legger vekt på at VisitOSLO har vært en sterk støttespiller som har vært med på laget når EuroPride 2014 har blitt promotert i mange europeiske byer i løpet av det foregående året.

– Med et alvorlig bakteppe skal vi arrangere tidenes festival, med større og bedre Pride park på Rådhusplassen, et grensesprengende Pride house på Litteraturhuset og i Kulturhistorisk museum sine lokaler, og, ikke minst, med en parade folk sent vil glemme, avslutter Østigaard

Inviterer hele Oslo
Kommunikasjonsansvarlig i Oslo Pride, Petter Ruud-Johansen forteller at i fjor ble det meldt inn over 150 arranegement, og med EuroPride på trappene forventer han at antallet inmeldte arrangementer vil øke betraktelig. -Hele Norge og Oslo by er herved invitert til å delta, og på europride2014.com kan du allerede nå melde din interesse for å være med som frivillig, og det er mulig å melde inn sine arrangement.

20. – 29. juni 2014 er Oslo Pride vertskap for EuroPride. Oslo tar over stafettpinnen fra Marseille, som arrangerte EuroPride i 2013.

Les mer på nettsidene EuroPride2014.com

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: