Musa

Rotte forbauset pendlere


Midt i rushtiden på en av Oslos travleste t-banestasjoner, lå det i dag en død rotte. I bunnen av trappen ned til perrongen, var den ikke veldig synlig for pendlerne som var på vei hjem fra arbeid og skole, og flere var en hårsbredde fra å tråkke på den. Rotta skapte mild oppstuss da folket fikk øye på den, da den så meget levende ut, og flere dro fram mobilen sin for å ta et bilde  eller «snappe» det døde dyret. Denne reaksjonen tyder på at det ikke er veldig ofte vi ser rotter på t-bane stasjoner, det er nesten en sensasjon de gangene det skjer.

Fakta om brunrotta:

  • Rattus Norvegicus er en av Norges vanligste rottearter, og er ikke veldig godt likt av mennesker. Ser man en rotte et sted får man intrykket av at stedet er uhygienisk og skittent, og det har man all grunn til å tenke da rottene ofte bosetter seg i kloakken og på søppelplasser.
  • Rotter er på verdensbasis en av de største smittebærerne, og er reservoarer for en mengde virus-, bakterie-, og parasittsykdommer.
  • Rotter formerer seg raskt. Med 4 – 7 kull i året, og 8-12 unger per kull, sier det seg selv at populasjonen av rotter ikke er av ubetydelig mengde.

(kilde: Wikipedia)

«En rotte er motbydelig mens den lever, men enda mer motbydelig når den er død.» (stakkars)

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: