Alexander Rybak, Per Sundnes, Tine Thing Helseth og Arve Tellefsen blir programledere i NRK Klassisk. FOTO: ANNE LIV EKROLL / ANNE LIV EKROLL, NRK
Alexander Rybak, Per Sundnes, Tine Thing Helseth og Arve Tellefsen blir programledere i NRK Klassisk. FOTO: ANNE LIV EKROLL / ANNE LIV EKROLL, NRK

NRK Klassisk henter inn kjendiser


Alexander Rybak, Per Sundnes, Tine Thing Helseth og Arve Tellefsen blir programledere i NRK Klassisk.
FOTO: ANNE LIV EKROLL / ANNE LIV EKROLL, NRK

NRK henter inn fire kjendiser for å styrke radiokanalen NRK Klassisk. Alexander Rybak gleder seg til jobben som programleder. – Jeg har alltid hatt som misjon å vise frem klassisk musikk til de rundt meg. Som programleder får jeg nå dele mitt livs vakreste musikalske opplevelser med lytteren, sier Rybak.

Med seg på laget får den tidligere Eurovision-vinneren to andre kjente fjes. Fiolinisten Arve Tellefsen og trompetisten Trine Thing Helseth skal rullere med Rybak som programledere for «Min Favorittmusikk». I en pressemelding skriver NRK at i tillegg til å spille klassisk musikk vil de by på personlige musikkvalg og historier fra livet på- og bak scenen. Programmet har fått sendetid på torsdag morgen, og Arve Tellefsen gleder seg stort. – Jeg har lenge vært hekta på radio, og det at jeg nå får være radiovert og invitere gode venner fra vidt forskjellige miljøer, er midt i blinken. Jeg får besøk av spennende personligheter som alle har hatt ulike veier inn til den klassiske musikken, forteller Arve Tellefsen i pressemeldingen. Tine Thing Helset  forteller at hun skal dele opplevelser fra livet som trompetstjerne ute i den store verden.

Grand Prix-general med eget program

Per Sundnes er for mange kjent som kommentatorstemmen under de seneste Grand Prix-sendingene, men han er også en garvet programleder, og nå får han bryne seg på digitalradiosendinger.

Hos NRK Klassisk får han eget program med tittelen Per på Podiet. Her vil han by på aktualiteter fra musikklivet, dykk i arkivet og selvfølgelig klassisk musikk. – Å jobbe med radio for meg er magisk og gir meg helt unike muligheter til å male bilder i lytternes hoder. Klassisk musikk burde vært påbudt som medisin, på blå resept, sier Sundnes. Programmet kommer til å gå på fredager fra klokken ni til elleve.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: