Mange ønsker dyrepoliti i Norge. Bli med på markering 4.oktober. FOTO: Gilbert Borgen/Folkepressen.no
Mange ønsker dyrepoliti i Norge. Bli med på markering 4.oktober. FOTO: Gilbert Borgen/Folkepressen.no

Markering over hele landet 4. oktober


Den 4.oktober går markeringen for dyrepoliti i Norge av stabelen, og over fire tusen har allerede meldt seg på eventet på facebook. – Det er snakk om et stort arrangement, forteller Hanne Johansen, ledersekretær i NOAH til Folkepressen.no.

Med nesten 100 000 likes på facebook, er NOAH Norges største talerør for dyrs rettigheter. En av deres hjertesaker er innføring av dyrepoliti i Norge, og nå i oktober arrangerer de altså en stor markering av deres 25 års kamp for dyrs rettsvern ved å blant annet kreve at politiet tar vold mot dyr på alvor.

dyrepoliti2

NOAH har arbeidet i 25 år for at dyr skal respekteres på lik linje med mennesker, og for at overgrep mot dyr skal sees på som det det er – vold. Hovedmarkeringen finner sted i Oslo foran stortinget på den Internasjonale Dyrenes Dag – 4. oktober, klokken 16:00. Både politikere fra forskjellige partier og fagpersoner vil holde apeller. Du kan melde deg på eventet på facebook her.

Markering i flere byer
Det vil også bli holdt markeringer i andre byer – foreløpig i Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Kristiansand, Narvik og Stord, hvor tilsammen rundt 2000 mennesker ifølge facebook planlegger å dra, forteller Hanne Johansen. I tillegg kommer alle som ikke har facebook, samt mange av de som står som «kanskje» på eventet.

Ønsker du å bidra i kampen for at det skal opprettes en egen avdeling innen politiet som kun fokuserer på dyrevold og dyrs rettigheter, ta en titt på NOAHs dyrepolitikampanje på dyrepoliti.no.

 

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: