Slik så det ut: Butikken Axel Schøyen er nok nedlagt, men området rundt lever som aldri før. Hvor er dette? Foto: Borgen, 1961
Slik så det ut: Butikken Axel Schøyen er nok nedlagt, men området rundt lever som aldri før. Hvor er dette? Foto: Borgen, 1961

Slik så det ut: Hvor i Oslo er dette bildet fra?

Folkepressen.no kommer til å legge ut bilder fra de største byene i Norge, hvor vi inviterer deg til å gjette deg fram til hvor bildet er tatt. Vi ønsker selvfølgelig bidrag fra deg som leser, og du kan sende inn dine egne bilder til redaksjon@folkepressen.no. Alle bidrag mottas med glede!

1. Hint
Dette bildet er av et kryss mellom en kjent vei og en kjent gate i Oslo. Den mest kjente av disse to veiene ble innlemmet i Kristiania i 1878. Den gang hadde veien navn etter dalen den leder til.

oslobildetekstDet gamle veinavnet eksisterer fremdeles, men hos en tilstøtende vei. Den andre gaten  på bildet (ved den gule bilen) fikk sitt navn i 1879.

2. Hint
Gaten med den gule bilen strekker seg helt ned til Fagerborggata. I denne gaten liger også en brannstasjon med samme navn som en Spellemannsprisvinnende musikkgruppe fra Larvik.

3. Hint
Butikken vi ser på bildet er jernvarehandelen Axel Schøyen AS. Butikken ble revet i 1962, og et nytt høyhus med hele åtte etasjer ble åpnet i 1963. Dette bygget står der fortsatt i dag, og utgjør en del av en av de mest profilerte handlegatene på Oslos vestside.

Annonse:

DELTA I DISKUSJONEN

annonse: