Trendy kar: Du husker han kanskje fra Grand Prix? Sjekk hans nye look! Skjermdump: NRK/Youtube.com
Trendy kar: Du husker han kanskje fra Grand Prix? Sjekk hans nye look! Skjermdump: NRK/Youtube.com

Husker du denne karen?


Living my life without you het sangen som lå som en landeplage over Norge i 1999. 18 år gamle Stig Van Eijk fra Bergen skulle representere Norge med denne fengende pop-låta i Eurovision Song Contest i Israel etter å ha vunnet den Norske Melodi Grand Prix-finalen.

Siden  den gang har Stig fått til mye på musikkfronten. Albumet Where I Belong som ble gitt ut samme året som han deltok i ESC, solgte til platina og nådde 6. plass på VG-lista Topp 40 her i Norge, i følge Wikipedia. I 2000 ble han av Hit awards kåret til årets mannlige artist.

I 2001 laget han den colombianske fredslåten Constructors Of Peace, som ble etterfulgt av påfølgende turné og tvshows i samme periode. Samme år åpnet han B:underground club i Bergen. Denne klubben var et livekonsept med et husband som spilte reggae, soul og funk, og med opptredener av gjesteartister.

I 2003 skrev han låten som vant Idol i Sør-Afrika. Once in A lifetime ble fremført av Heinz Winckler. Låten solgte til dobbel platinum og ble en stor hit i Afrika. Han startet også, i samme år, reggaebandet The Soul Express Orchestra, hvor han var frontfigur.

Stig van Eijk slapp sin etterlengtede andre plate, Presentation, i 2013 med grunnbasis innen sjangrene reggae, hiphop og soul.  Dette er en av singlene fra Presentation; Never say Never.

En annen legende som har «gjenoppstått», er Freddie Mercury, i form av en selger fra Skottland. Sjekk ut Gary Mullens Queen-etterligning.

 

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: