Skilpadde-kjærleik Ill.foto:  Tambako The Jaguar/flickr
Skilpadde-kjærleik Ill.foto: Tambako The Jaguar/flickr

Kuriosa: Skilpaddens paringslyd


Flaut og rart, men helt naturlig – skilpadder parer seg også. Men det går ikke helt stille for seg, og det kan virke som at den ene parten er mer «into it» enn den andre – det høres ihvertfall sånn ut. Det er fascinerende å se hvor hardt hannen strever mens hunnen uanfektet kommer seg gjennom akten, uten å fortrekke en mine.

Det er ikke alltid man har hellet med seg – det kan virke som at denne lille karen ikke helt ser forskjellen på en annen skilpadde og en sko (om Crocs godkjennes som sko). Han prøver så hardt, men motparten sklir liksom bare unna.

 

Synes du det er rart å se dyr som parer seg? Er du kanskje mer interessert i resultatet av en skilpaddeparing? Da må du se på disse små krabatene som nettopp har klekket ut av eggene sine. Som alle andre skilpaddeegg er disse lagt på land, gravd ned i sanden. For noen skilpaddearter er det viktig at eggene deres blir lagt i samme område som de selv ble klekket på, og må ofte svømme langt for å få dette til. Skilpaddene legger rundt 100 egg, og når de klekker, kjemper alle sammen seg den lange og farefulle veien ned mot havet.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: