Fullt kjør: Det er nok å gjøre på posten i jula! Ill.foto: Posten Norge AS
Fullt kjør: Det er nok å gjøre på posten i jula! Ill.foto: Posten Norge AS

Postens tre viktigste juleråd


Alle hjul ruller for fullt i Posten for at all julepost skal komme fram i tide. Følger du Postens tre viktige juleråd, kommer pakken eller brevet ditt dit den skal.

Bruk riktig navn og adresse

  • Mer enn ti prosent av all posten i Norge er feiladressert. Andelen øker i jula på grunn av årlig gjenbruk av gamle adresselister.Sjekk gateadresse og postnummer dersom du er i tvil. Husk at mange kommuner har innført gateadresser den siste tiden.
  • Feil adresse kan forsinke posten din; i verste fall finner vi ikke mottaker.

Pakk skikkelig i en god eske

  • God emballasje forhindrer at julepakkene faller ut på veien. Posten håndterer hvert år flere hundre julepakker som er ramlet ut av emballasjen.
  • Legg ved en privat adresselapp på avsender og/eller mottaker også inni pakken, i tilfelle adressekortet faller bort.

Send juleposten før 16. desember

  • Posten oppfordrer alle til å sende juleposten innen 16. desember.
  • Egne frister gjelder for julepost til utlandet. Disse finner du på http://www.posten.no.

 

Beregn ekstra god tid til julepakkene. Postpakker bruker lenger tid på å komme frem (2-5 virkedager).– Nøyaktig adresse er det aller viktigste for å få juleposten raskt fram til riktig mottaker. Selv små feil kan gi forsinkelser. Husk at både navn, gateadresse, postnummer og poststednavn er viktig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten.

– I år har mange kommuner innført veiadresser, og disse må du bruke for at posten skal komme fram raskest mulig. Vær derfor ekstra nøye på å sjekke om du har riktig og fullstendig adresse til venner og familie som skal få årets julekort, oppfordrer Eckhoff.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: