tbanesak

Mobilt på T-banen


20 august åpnet telenor og sporveien den utvidede mobildekningen i T-banetunnelene i Oslo. Nå kan 180.000 daglige reisende surfe med 4G-hastighet inne i flere av tunnelene.

– Vi er svært glade for å kunne tilby høyhastighets mobilnett for de reisende i Oslo. Dette er et nytt skritt på veien mot full 4G-dekning i T-banens tunneler, og vi jobber videre med utbyggingen slik at de reisende skal kunne surfe superraskt i alle Oslos T-banetunneler i løpet av 2015, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

-Konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø sier han er svært tilfreds med at stadig større deler av  T-banenettet får 4G-dekning. Spesielt hyggelig er det å kunne tilby det i T-banetunellen mellom Majorstuen og Jernbanetorget.Det er Norges mest trafikkerte tunell med 35 millioner reisende hvert år, sier Cato Hellesjø.

I januar fikk 70.000 daglig reisende med Grorudbanen 4G-dekning i tunellene fra Risløkka til Vestli. Nå er det traseene Storo-Nydalen-Ullevål, Majorstuen-Jernbanetorget og Ellingsrudåsen-Tveita, i tillegg til Volvat-tunnelen, som er utstyrt med høyhastighets mobilnett.

Krevende arbeid

Det er Telenor som står for utbyggingen som er et spleiselag mellom NetCom, Tele2 og Telenor. Kunder av alle de tre teleoperatørene vil oppleve at de nå kan surfe med 4G-fart inne i tunnelene.

Arbeidet med å bygge høyhastighets dekning på T-banenettet i Oslo er en tidkrevende oppgave, fordi jobben må gjøres i løpet av de omkring tre nattetimene  T-banen ikke kjører. Det tar derfor tid å komme i mål med utbyggingen, men dekning på enkeltstrekninger vil åpnes fortløpende etter hvert som Telenor er ferdig med utbyggingen.

Mest moderne i Europa

– I tunnelene vi har åpnet nå har vi lagt 26 kilometer med strålecoax. Det er en kabel som også fungerer som sender, og sender ut signaler kontinuerlig inne i tunnelene. For de reisende er dette tilbudet lenge etterlengtet, og jeg er glad for at vi kan fortelle at arbeidet med å bygge Europas mest moderne mobilnett på en T-bane er kommet langt, sier Bjørn Amundsen.

De reisende vil kunne oppleve at dekningen ikke er helt stabil nå i starten, men mange vil oppleve gode surfeopplevelser allerede nå, sier dekningsdirektøren.

 

 

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: