Best Pris- produkter er et billigere alternativ. Ill.foto: Rema 1000
Best Pris- produkter er et billigere alternativ. Ill.foto: Rema 1000

Butikkjede selger «stygge» grønnsaker


Det er ikke bare grønnsaker med perfekt utseende du finner i REMA 1000 sine butikker. Under merket «Best Pris» finner du unike grønnsaker på REMA 1000. For eksempel norske poteter, løk, epler og gulrøtter.

– Vi syns det er urettferdig å kalle disse produktene stygge, men de kan være  unike og spesielle, uansett selger vi dem til en ekstra gunstig pris og vi ser at våre kunder setter pris på dette, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i REMA 1000.

Best Pris-produktene ser ikke nødvendigvis veldig rare ut, da de mest unike går til industriproduksjon. REMA 1000 har hittil i år solgt rekordmye frukt og grønt. Dette skyldes i hovedsak et større fokus på sunnhet og helse både fra kundenes og butikkene side.

– Det har blitt tilrettelagt for et større fokus på frukt- og grøntavdelingene. I REMA 1000 har vi valgt å flytte denne avdelingen til inngangen av butikken. Det er ingen tvil om at dette hjelper kundene å gjøre flere sunne valg enn tidligere, sier Mette Fossum Beyer.

REMA 1000 har også valgt å ta inn spennende nye grønnsaker og et bredere utvalg som en del av satsningen på sunnhet og helse. Totalt har dette ført til at REMA 1000 nå leder an i frukt- og grøntmarkedet.

– Det er ingen tvil om at våre kunder er bevisste på hva de legger i handlekurven. Når markedsandelstallene viser at snart en av tre nordmenn velger å handle frukt og grønt i våre butikker viser det seg at det er verdt å legge ned ressurser, sier Mette Fossum Beyer.

REMA 1000 ønsker å bidra til at enda flere produkter reddes fra å kastes, og jobber tett med leverandører for å finne gode, lønnsomme løsninger for både bonde, butikk og kunde.

DELTA I DISKUSJONEN

Annonse: